21 Temmuz 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 21 Temmuz 2011 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki Tarabya Köşkü'nde saat 13.30'da Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ve beraberindeki heyeti, saat 15.00'da Dünya Bankası Başkanı Robert B. Zoellick ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Gül, saat 17.30'da Harp Akademileri Komutanlığı 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Ofisi'nde saat 13.45'de Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick'i, saat 15.30'da Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade'yi kabul edecek, saat 17.30'da Harp Akademileri Komutanlığı 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 14.30'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul edecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, saat 11.00'da Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, saat 13.30'da İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde çevre sektörünün önde gelen firmaları, çevre kuruluşları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 09.30'da Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile sohbet toplantısı yapacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzarekeci Egemen Bağış, saat 12.00'da Antalya'nın Alanya ilçesinde kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'da bir dizi açılışa katılıp, ziyaretlerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, saat 11.30'da TBMM'de basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Avrupa Birliği tarafından mali olarak desteklenen ve Türk Gümrük İdaresi'ne deniz taşıtları kontrolünde destek veren projenin tanıtımı, saat 10.00'de Defne Restaurant'ta yapılacak.

- Altınokta Körler Derneği Ankara Şubesi üyeleri, saat 12.00'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Ankara İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

- Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı'nda hizmete girecek olan Pozitron Emisyon Tomografisi-Bilgisayarlı Tomografi (PET-BT) cihazı, saat 16.00'da düzenlenen törenle basına tanıtılacak.

- Türkiye Ulaştırma Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) üyeleri, saat 12.45'de DHMİ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

- Emek ve Demokrasi Bloğu, saat 19.00'da Tünel Meydan'da son günlerde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapacak.

- Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği üyeleri, saat 12.00'da Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, Doğu Türkistan'ın Hoton kentinde öldürülen gençler nedeniyle protesto gösterisi yapacak.

- Üsküdar Esnafları Yardımlaşma Derneği, saat 09.00'da Üsküdar Belediye Başkanlığı'nda Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın da katılacağı 'Marmaray Tüp Geçiş Tünelinin Üsküdar'a Etkileri' konulu kahvaltılı toplantı düzenleyecek.

- MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'daki sivil toplum örgütlerini ziyaretleri kapsamında saat 10.00'da Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret edecek.

- Şemdinli davası Van'da yeniden başlıyor. 9 Haziran 2011 tarihinde yeniden tutuklanan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

- Altı Nokta Körler Derneği'nin Başbakanlık Özürlüler Dairesi Başkanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesi'nin desteğiyle düzenlediği "İnadına Görmek" adlı etkinliğin bitiş töreni, saat 19.30'da Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

- BDP Grubu ve 'Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu' bileşeni milletvekillerinin katılacağı Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) yaz kampı, 21-25 Temmuz tarihleri arasında Van'da yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

----------------------------------

- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı, saat 14.00'da gerçekleştirilecek.

- Merkez Bankası, Temmuz ayı ikinci dönem Beklenti Anketi sonuçlarını saat 14.30'da açıklayacak.

İHA

21 Temmuz 2011 Perşembe

ÖSYM, LYS sonuçlarını açıklanacak. (14.00)

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Zoellick daha sonra IFC'nin Kanyon'daki ofisinde basın toplantısı düzenleyecek. (15.00/13.00/16.30)

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade İstanbul'da temaslarını sürdürecek. Paşazade, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Tarabya Köşkü'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde kabul edilecek. (13.30/15.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyeti Dolmabahçe'deki Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda kabul edecek. (11.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İller Bankası Tesisleri'nde, çevre ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek. (13.30)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'i kabul edecek. (11.00)

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, TBMM'de basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (11.30)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, DTM'de Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya gelecek. (09.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul edecek. (14.30)

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak. (14.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde incelemelerde bulunacak. Daha sonra Manisa'ya geçecek olan Yıldız, Manisa Valiliği'ni ziyaret edecek. (11.00-13.30)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Antalya'nın Alanya ilçesinde muz üreticileriyle bir araya gelecek. (12.30)

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları, Silvan'daki terör saldırısı ile ilgili basın açıklaması yapacak. (12.00)

İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği müfettişler 13 askerin şehit olduğu Silvan'ın Dolapdere köyünde incelemelerde bulunacak. (14.00)

Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürü Stefano Sannino ve beraberindeki heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret edecek. (17.00)

Avro Bölgesi liderleri, Yunanistan'a ikinci kurtarma paketini şekillendirmek ve borç krizinin yayılmasına karşı alınacak tedbirleri görüşmek için Brüksel'de toplanacak.

SPOR

Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında, Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla kendi sahasında karşılaşacak. (21.00)

Bucaspor Kulübü, son günlerde futbolda yaşanan gelişmelerle ilgili Bucaspor'un görüşlerini açıklamak için basın açıklaması yapacak. (11.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber