Doç. Aytaç: Komutanlar maaşı düşündüğünü için istifa etmedi, emekli oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2011 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Önder Aytaç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in beraberindeki üç kuvvet komutanıyla birlikte emekliliklerini istemesini eleştirdi.Işık Koşaner'in Özel Kuvvetler Komutanlığı yapmış birisi olarak "nereden kefenin bırakılacağını (görevden ayrılacağını) en iyi bilen kişi olduğunu" söyleyen Önder Aytaç, "Bundan sonra terörün kırsalda ya da şehirde azgınlaşmasından ötürü Koşaner ve beraberinde görevi bırakan orgeneralleri sorumlu tutarım." dedi.

Orduda toplu hareketin bir isyan ifadesi olduğunu belirten Aytaç, "Kuleli Askeri Lisesi'nden Harp Okulları'na kadar askeri eğitimde hep 'toplu hareketin bir isyan olduğu' anlatılır. Burada yapılanda aynen budur. Bunu en iyi bilen yeni bu komutanlardır. Toplu hareket ederek erken emeklilik talebinde bulunan bu komutanlara karşı, amir konumunda olan sivil irade gereğini yapacaktır. Çünkü toplu isyanda ne gerekiyorsa o yapılır." diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı ve özellikle emekliliklerine üç hafta kalan kuvvet komutanlarının üç hafta kala erken emekliliklerini istemelerini HSYK'nın yapısını değiştiren 12 Eylül referandum sürecinde emekliliği gelen HSYK Başkanvekili ve üyelerinin toplu istifalarına benzeten Aytaç, "Burada yapılan HSYK'daki gibi şova dönük bir harekettir." dedi.

Aytaç, erken emekliliklerini isteyen komutanların istifa yerine emekliliği tercih etmelerini, 'özlük haklarını' yitirmeme isteği olarak değerlendirdi.

Aytaç, kamuoyuna "meslektaş dayanışması ve onurlu hareket" şeklinde yansıtılmak istenen bu görevden ayrılmaların 'istifa' değil de 'erken emeklilik isteme' şeklinde olmasının iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Aytaç, erken emeklilik talebi mesleki bir dayanışmadır ancak giderken beraberinde özlük haklarını da yanında götürme anlamında ise, "Onurlu bir davranış değildir'." diye yorumladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber