Meslek lisesi mezunları, mühendislik için ek puan istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2011 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hali hazırdaki uygulamaya göre, üniversiteye giriş uygulamasında;

- İmam hatip lisesi mezunları; ilahiyat, ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, dünya dinleri, islam ve din bilimleri, islami bilimler gibi bölümleri tercih ederken ek puan almaktadır.

- Yine Spor meslek lisesi mezunları; Spor bölümü (yüsekokul), spor yöneticiliği (yüksekokul) ve rekreasyon bölümlerini tercih ederken ek puan almaktadır.

Ancak meslek liselerinin elektrik, elektronik, genel ziraat bölümü mezunları bölümleriyle ilgili mühendislikleri tercih ederken ek puan verilmemektedir. Örneğin meslek lisesi elektrik bölümü mezunu bir aday, elektrik öğretmenliğini tercih ettiğinde ek puan almakta, ancak elektrik mühendisliğini tercih ettiğinde ek puan alamamaktadır. Öğrencilerin bu bölümü sadece öğretmen olmak amacıyla değil elektrik alanında endini geliştirmek amacvıyla tercih ettiğini belirten öğrenci velileri ise, eski YÖK Başkanı Kemal gürüz döneminde getirilen bu uygulamanın artık değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Aynı şekilde Ziraat meslek liselerinin genel ziraat bölümü mezunları Tütün eksperliğini (yüksekoklu) tercih ettiklerinde ek puan almakta ancak ziraat mühendisliğini tercih ettiğinde ek puan alamamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber