5 soruda MBA eğitimi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Eylül 2011 10:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bilgi Üniversitesi e-MBA Direktörü Yrd. Doç. Metehan Sekban, MBA eğitiminin püf noktalarını anlattı

1- Kimler MBA yapmalı?

MBA'den edineceği bilgiye, iş odaklı düşünme ve sorgulama pratiğine, iş dilini doğru terimlerle konuşmaya ihtiyaç duyan herkesin MBA yapmasında fayda var. İş dünyası çok hızlı değişiyor. Bu sebeple bir diğer önemli fayda da mevcut bilginin güncellenmesi ve yeni iş yapma biçimlerini öğrenilmesi.

Bunun dışında bizim BİLGİ MBA'de önem verdiğimiz nokta örneğin, öğrenci profillerinin bir araya gelerek oluşturdukları bir networke katılma fırsatı sağlaması.

2- Öğrenciler, MBA'yi iş hayatının hangi alanlarında kullanabilir?

MBA birçok şeyle ilgili temel bilgiyi bir arada ve entegre bir biçimde vermeyi amaçlayan bir eğitim. Bu geniş yelpazedeki bilgileri iş hayatının her alanında kullanmaları teoride mümkün.

Bilgiyi pratiğe transfer ediyor olmak büyük ölçüde kişinin kendisine düşen bir sorumluluk. Ama en azından MBA süreci alternatif kurgular nelerdir üzerine düşünmek iyi bir başlangıç egzersizi olabilir.

3- Faydalı olması için bu eğitim hangi süreçte alınmalı?

Kişilerin kendi şartlarına göre şekillenebilecek bir karar.

4- Yurtdışında MBA için en az 2 yıl çalışmış olma koşulu arıyorlar, bu neden gerekli?

Tecrübenin en önemli avantajı kişinin neyi bildiğini ve ne bilmediğini, ne tür bilgiye hangi yoğunlukta ihtiyacı olduğunu çok somut olarak ortaya koyuyor olması. Bu tür bir bilgiyle gelen kişiler ders seçimlerinde daha bilinçli hareket edip bilgiyi pratiğe dökme, aktif olarak kullanma kısmında daha hızlı yol alıyorlar.

5- MBA eğitimi için gelenlerin beklentileri ne yönde?

Lisans eğitimleri süresince işletmenin hiçbir alanında ders almamış kurumsal bir şirkette çalışmaya başlamış, aile şirketini devralacak olan ikinci kuşaklar gibi farklı kesimlerde kişiler geliyor. Sebep öğrenmek ve anlamak temel olmak üzere, daha somut ifade etmek gerekirse iyi bir işe transfer olmak olabilir, sektör ya da alan değiştirmek olabilir, terfi olabilir, kendi işini kurmak ve yürütmek olabilir, daha iyi bir yönetici olmak olabilir, aynı yerde daha iyi ve bilinçli bir performans olabilir...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber