MEB'de, yetkili sendikayı tespit etme çalışmaları başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.01.05.94-1424/25147 26/04/2005
Konu : Sendikalı Personel Sayıları

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun değişik 30 uncu maddesinin (a) bendinde, ?Kurumlarınca yapılacak tespit; Tespite ilişkin toplantıya kurumun işveren vekili ile tahakkuk memuru veya mali hizmetler birimi yetkilisi ve kurumun hizmet kolunda faaliyette bulunan sendikalardan birer temsilci katılır. Toplantı her yıl 15 Mayıs tarihinden sonra beş iş günü içersinde kurumca belirlenerek sendikalara bildirilen yer ve günde yapılır. Bu Kanuna tabî olarak kurumda çalışan kamu görevlilerinin 15 Mayıs tarihi itibarıyla listesi ile üyelerinden aidat kesintisi yapılan sendikaların üyelerini gösterir liste toplantıya katılanlarca değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, toplam kamu görevlisi sayısı ile sendika üyesi kamu görevlilerinin sendikalara göre toplam sayılarını belirten tutanak toplantıya katılan taraflarca imzalanır. İmzalı tutanak, kamu işvereni ve sendikalarca Mayıs ayının son iş gününe kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilir. Kurumların taşra teşkilâtları, yukarıdaki esaslara göre tarafların katılımı ile yapılacak toplantı neticesinde düzenlenecek tutanakları kurum merkezinde yapılacak tespitte değerlendirilmek üzere 15 Mayıs tarihini takip eden iki iş günü içinde kurum merkezine gönderirler. Bu tutanaklar kurum merkezinde tarafların katılımı ile tek tutanak haline getirilir? denilmektedir.

Bu kapsamda;
1) Okul ve kurum müdürleri (il ve ilçe Millî Eğitim Müdürlükleri dahil) 15 Mayıs 2005 maaş bordrosu (Tevkifat Listeleri) esas alınarak ?Okul veya Kurum Sendikalı Personel Tespit Formu? EK-1 formu doldurulacak ve varsa sendika yetkililerine de imzalatarak en geç 16 Mayıs 2005 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

Ayrıca, konu tüm personele duyurulacak ve EK-1 Form öğretmenler odasında veya personelin görebileceği uygun bir yerde ilân edilecektir.

Okul ve kurum müdürlükleri sendikalı personel olmasa da ?Okul veya Kurum Sendikalı Personel Tespit Formu? EK-1 Formu doldurularak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

2) İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri (merkez ilçe dahil) okul ve kurum müdürlüklerinden gelen ?Okul veya Kurum Sendikalı Personel Tespit Formu ?EK-1'leri ?İlçe Sendikalı Personel Tespit Formu? EK-2'ye dönüştürerek en geç 17 Mayıs 2005 Salı günü mesai bitimine kadar İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

3) İl Millî Eğitim Müdürlükleri, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinden gelen ?İlçe Sendikalı Personel Tespit Formu? EK-2'leri ?4688 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNUNUN 30 UNCU MADDESİNİN İKİNCİ FIKRASININ (a) BENDİ GEREĞİNCE YAPILAN TOPLANTI TUTANAĞI FORMU? EK-3'e dönüştürecekler ve sendikaların il şube (yoksa il temsilcileri) temsilcileri ile toplantı yaparak tutanak imza altına alınacak ve bir nüshası toplantıya katılan sendika temsilcilerine verilecektir.

4) İl Milli Eğitim Müdürlükleri İmzalanan EK-3 formlarını 20 Mayıs 2005 Cuma günü mesai bitimine kadar İl trafik plaka numarası 01-41 olan iller 0 312 425 23 59 no'lu faks'a, İl trafik plaka numarası 42-81 olan iller ise 0 312 418 23 43 no'lu faks'a göndereceklerdir. Ayrıca, Ek-3 formların aslı normal yazışma yoluyla en kısa zamanda Personel Genel Müdürlüğü Mevzuat Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.

5) Ek-1 Formun doldurulmasında Tevkifat Listelerine uymayan okul ve kurum müdürleri hakkında gerçeğe aykırı belge düzenlemekten soruşturma açılacaktır.

6) Konu ile ilgili bilgi Personel Genel Müdürlüğü Mevzuat Dairesi Başkanlığı Sendikalar Şubesinin 0 312 413 15 63 no'lu telefonundan (Şb.Md.Mustafa KAPTAN) alınabilecektir.

Remzi Kaya
Genel Müdür

Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolunda Faaliyet Gösteren Sendikalar

EK-3
4688 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNUNUN 30 UNCU MADDESİNİN İKİNCİ FIKRASININ (a) BENDİ GEREĞİNCE YAPILAN TOPLANTI TUTANAĞI FORMU

12 TÜRK EĞİTİM ?SEN: ?Türkiye Eğitim ve Öğretim, Bilim ve Kültür Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası?
14 EĞİTİM-SEN: ?Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası?
28 EĞİTİM BİR-SEN: ?Eğitimciler Birliği Sendikası?
43 TEM-SEN: ?Tüm Eğitim ve Eğitim Müfettişleri Sendikası?
93 HÜR EĞİTİM-SEN: ?Hürriyetçi Öğretim Bilimleri Hizmetleri Sendikası?
94 BAĞIMSIZ EĞİTİMCİLER SENDİKASI: Bağımsız Eğitimciler Sendikası
106 ÖĞRETMEN- SEN: Öğretmenler Eğitim Öğretim ve Bilim Çalışanları Sendikası
112 ANADOLU EĞİTİM-SEN: Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber