Zonduldak'lı öğrenci okul çantasını çöpten buldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2011 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ta, çöplerden topladığı boş kutu ve şişeleri satan annesine yardım eden 9 yaşındaki Kurtuluş İbiş, okul çantasını çöpten buldu. Kurtuluş İbiş, eski de olsa okula çantayla gideceğinden mutlu olduğunu söyledi.

45 yaşındaki Mehmet İbiş, hamallık yapmasının yanında, eşi 37 yaşındaki Şükran İbiş ile birlikte çöplerden topladığı boş kutu ve şişeleri satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Mehmet İbiş, Mithatpaşa Mahallesi'nde oturduğu evin kirasını ödeyemeyince eşi ve çocukları 7 yaşındaki Medine, 9 yaşındaki Kurtuluş ile 2 hafta önce evden atıldı. Kayınpederinin de kabul etmediği Mehmet İbiş ve ailesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun Yayla Mahallesi'nde terk edilmiş lojmanlarından birine sığındı.

Aslan Zeki İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Kurtuluş ve 1'inci sınıf öğrencisi Medine İbiş de pazartesi günü başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi çöplerden boş şişe ve kutu toplayan anne ve babasına yardım ediyor. Kurtuluş İbiş, annesiyle çöpte boş kutu ve şişe ararken, bir süre kullanıldıktan sonra atılan bir okul çantası buldu. Hafta boyunca toplayıp biriktirdiği boş kutuları çuvala doldurup başının üzerinde hurdacıya götüren Şükran İbiş'e, Kurtuluş da çöpten bulduğu sırtındaki çantası ile eşlik etti.

Başındaki çuvalla kent merkezinde yaklaşık 1 kilometre yürüyerek hurdacıya ulaşan Şükran İbiş, 9 kilo gelen hurda kutuyu 10 liraya sattı. Henüz çocuklarının okul kıyafetlerini alamadığını belirten Şükran İbiş, perişan olduklarını söyledi. Oğlunun çantayı çöpten bulduğunu anlatan Şükran İbiş, "Oğlum çantayı bulduğunda çok sevindi. 'Anne okula bununla giderim' dedi. Zaten bulmasaydı çanta alamazdık" dedi. Kurtuluş İbiş ise eski de olsa çantayla okula gideceğinden mutlu olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber