Nevşehir milli eğitim müdürlüğü yine yanlış yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ocak 2005 tarihinde ilimizde açık bulunan okul müdürlüklerine müdür atamaları yapılmıştı. Şubemiz tarafından yapılan incelemelerde iki okul müdürlüğü atamasının hatalı yapıldığı tespit ederek Valilik Makamına itiraz dilekçesi vermiştik.

Konu ile ilgili üç kez resmi yazı, defalarca İl Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşerek atamanın yönetmeliklere aykırı olduğunu ve suç işlendiğini belirtmemize rağmen kişisel yorumlara dayanarak atamaların doğru yapıldığında ısrarcı olunmuştur.

Tüm gayret ve itirazlarımıza rağmen atanan iki okul müdürü iki buçuk ay göreve başlatılmadı ancak iki buçuk ayın sonunda VALİLİK MAKAMI ve İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ kanunun kendilerine vermediği yetkileri kullanarak, hatalı atamayı onaylamış ve kişileri bu okullara atamışlardır.

Konu Genel Merkezimiz tarafından da TÜRKİYE gündemine ve Bakanlığa taşınmıştır. Genel Merkezimiz her konunda olduğu gibi bu konununda takipçisi olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 7'inci maddesinin ?b? bendi gereğince, bir kurumda yönetici pozisyonuna atanabilmek için ?Atanacağı kuruma branşı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak? şartı aranıyor.

Ancak yönetmeliğe aykırı atamalar yapılmaktadır. Misal olarak Avanos ilçesinde Kapadokya İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne ve Gülşehir ilçesinde Çok Programlı Lise'ye yapılan atamalar hakka ve hukuka aykırıdır.

Bizler eğitim çalışanları olarak, yönetmelik hükümleri ihlal edilerek gerçekleştirilen bu atamaların iptalini beklerken, ne yazık ki şaşırtıcı bir gelişme yaşanmıştır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK, 28.04.2005 itibariyle 2005/29 No'lu Genelge ile, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 7/b maddesini yürürlükten kaldırmıştır.

Buradan soruyoruz;

*** Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 7'inci maddesinin ?b? bendi gereğince, bir kurumda yönetici pozisyonuna atanabilmek için ?Atanacağı kuruma branşı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak? şartı aranıyor.

*** Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK; hangi yetkiyle, bir genelge çıkartarak yönetmeliğin 7/b maddesini yürürlükten kaldırmıştır? Yürürlükteki bir yönetmelik maddesini genelge ile iptal edebilir misiniz?

*** Sayın ÇELİK'in bu haksız uygulaması yandaş kayırmacılığı yaparak, kişilere çıkar sağlama ve şahıslara özgü yönetmelik hazırlama değil midir?

*** Bu yönetmeliğin iptal edilmesinden önce başvuruları, yönetmeliğin 7/b maddesine uygun olmadığı için kabul edilmeyen yüzlerce öğretmenin durumu ne olacaktır?

*** Sayın Bakan'ın görevi Milli Eğitim Bakanlığını peşkeşin adresi haline mi getirmektir yoksa bakanlığın kanun ve yönetmelikleri uygulayan saygın bir kurum olmasını mı sağlamaktır ?

*** Sayın ÇELİK; genelgelerin, yönetmeliğe, yönetmeliklerin kanuna, kanunların anayasaya uygun olma mecburiyetini unutmuş mudur?

Türk Eğitim-Sen olarak Sayın Hüseyin ÇELİK'i şiddetle kınıyoruz. Sayın Bakan, zaman kaybetmeden Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 7/b maddesine uygun olmayan bütün atamaları iptal etmeli ve 2005/79 No'lu genelgeyi geri çekmelidir. Unutulmamalıdır ki; bir bakanın asli görevi, hukuk devleti olma yolunda, ülkenin ve ülke çalışanların önündeki taşları temizlemektir.

Saygılarımızla

Nevşehir Türk Eğitim Sen Şubesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber