Mevlana evleri deprem bölgesine gidiyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2011 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi deposunda bulunan 490 adet Mevlana evi Van'daki depremzedelere gönderiliyor.

Van'da yaşanan deprem sonrası mağdur durumda kalan depremzedelerin yardımına önce çadır ve battaniye yardımıyla koşan Türk Kızılayı, bu kez havaların soğumasıyla birlikte depolarında bulunan Mevlana evlerini bölgeye göndermeye başladı. Evler, kamyonlara yüklenerek Van'a doğru yola çıktı.

Kızılay'ın Düzce Kaynaşlı Lojistik Merkezi'ndeki depolarda 49 konteynır içinde bulunan 490 Mevlana evi vinç yardımıyla kamyonlara yüklendi. Konteynırları alan 49 kamyon deprem bölgesine hareket etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kızılay Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, Mevlana evlerinin soğuğa karşı dayanıklı olduğunu belirterek, "Şu an depoda bulunan 490 adet Mevlana evini deprem bölgesine gönderiyoruz. Bölgede havalar soğudu ve depremzedelerin soğuktan etkilenmemesi için Mevlana evlerini bölgeye gönderiyoruz. Özellikle köylerde ve yüksek kesimlerde kış şartlarının daha ağır olduğu bölgelere Mevlana evleri gönderiyoruz. Mevlana evleri, içinde ranzası bulunan, 5 kişilik bir aileyi barındıracak ve soğuğa karşı dayanıklı bir yapısı mevcut." dedi.

Kızılay'ın, bölgede yetersiz kaldığı yönünde basında çıkan haberlere de değinen Kızılay Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, yetersiz olmanın ne açıdan söylendiğini bilmek gerektiğini söyledi. Yılmaz, şunları ifade etti:

"Türk Kızılayı, 25 bin çadırı bugün itibariyle bölgede bulunduruyor. 25 bin çadırı 48 saat içinde dağıtmak matematik olarak mümkün değil. Biz bu 25 bin âdeti saymaya kalksak 1 günümüzü alır. Burada çadırın sevkıyatından, lojistiğinden ve ihtiyaç sahibi, gerçek ihtiyaç sahibine dağıtımından bahsediyoruz. Şimdi çadır dağıtımı, kapakları açıp dağıtılmıyor. Önce evini tamamen kaybedenlere, sonra evi yıkılmayıp hasarlı olanlara, daha sonra korkudan evine giremeyenler diye bir sıralama yapılması gerekiyor. Bu ihtiyaç sıralamasını yaparken bir zaman geçmez mi geçer. Yani 25 bin çadırın matematik olarak 48 saat içinde dağıtımı mümkün değil. Sabırlı olmak gerekiyor, yöneticilere inanmak gerekiyor, panik yapmadan nasılsa bana da bir çadır gelir diye düşünmek gerekiyor. Bir hafta 10 gün içerisinde ancak 25 bin çadır dağıtılabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber