Üniversiteli öğrenciler evlerindeki eşyaları Van'a gönderdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2011 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da yaşanan 7.2'lik depremin ardından bölgede hayatın normale dönmesi için çalışmalar devam ederken, Türkiye'nin değişik noktalarından yardımlar gönderilmeye devam ediliyor. Atatürk Üniversitesi (AÜ) öğrencileri de bu kapsamda Van'daki depremzedeler için yardım topladı. Toplanan yardımlar, Affet Koordinasyon Merkezi'nin istediği şekilde paketlendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan koliler, kamyonlara yüklenerek Van'a gönderildi.

Öğrenciler, stant kurarak, esnaf ve evleri dolaşarak ihtiyaç malzemesi topladı. Bazı öğrenciler evlerindeki eşyaları bile Van'daki depremzedelere gönderilmek üzere paketlere koydu. Merve Polat isimli öğrenci ise kendisine hediye edilen oyuncak ayıcığı bir çocuk sevindirsin diye kampanyaya bağışladı. Toplanan yardım malzemelerini özenle paketleyen öğrenciler, kolileri kendi elerliye kamyonlara yükledi. Biyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisi, Genç Gezginler Kulübü Başkanı İbrahim Günlü, hiçbir ayrımcılık düşünmeden sadece yardıma ihtiyacı olan insanlar için çaba gösterdiklerini söyledi. Dersler devam ederken bu etkinliği yaptıklarını belirtti.

Gıda Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Cansu Altın, yardımları stantlar kurarak, evleri dolaşarak topladıklarını aktardı. Altın, birçok arkadaşlarının bu projede yer aldığını belirterek, "Daha önce hiç tanışmadığımız arkadaşlarımız bile gelip yardım ettiler. Canla, başla çalıştılar. Erzurum halkı da bizden yardımlarını esirgemedi." dedi.

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Merve Bolat, toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaşmasını amaçladıklarını kaydetti. Bolat, malzemeler kutulara yerleştirilirken oldukça özen gösterdiklerini anlattı. Kıyafetleri, gıda malzemelerini, oyuncakları, temizlik ürünlerini ayrı ayrı paketlediklerini ifade eden Bolat, bu yardımların kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını istediklerini aktardı. Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Selçuk Çelik, ise yardıma ihtiyacı olan insanların yaralarının sarılması için yardım istedikleri herkesten çok büyük destek aldıklarını dile getirdi. Öğrenciler ve Erzurumlu Vatandaşların destek verdiği kampanyada 3 günde 585 koli ihtiyaç malzemesi temin edildi. İki kamyona yüklenen yardımlar Van'a doğru yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber