Orman ve Su İşleri Bakanlığında ihtiyaç fazlası personel, naklen atanacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2011 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 sayılı KHK ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'da değişiklik yapıldı ve aşağıdaki geçici madde 645 sayılı KHK'ya eklenmiştir.

Bu düzenleme ile ihtiyaç fazlası personel tespiti yapılacak ve bu personel bakanlık içi dağıtılacaktır.

MADDE 7- 645 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?Naklen atama

GEÇİCİ MADDE 6 (1) Bakanlık, oluşturulacak Komisyon marifetiyle, merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşları arasında ihtiyaç fazlası olarak tespit edilen personeli, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sekiz ay içinde kadroları ile birlikte naklen atayabilir. Bu şekilde naklen ataması yapılan personelin yerine aynı unvan ve sayıda, 31/12/2012 tarihine kadar atama yapılamaz.

(2) Nakledilen personele ilişkin kadrolar, kurumun 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerin ilgili bölümünden çıkarılmış ve nakledildiği kuruma ait aynı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili bölümüne eklenmiş sayılır. Nakil suretiyle yapılacak atamalar, merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen atama sınırlamalarına tabi değildir. Nakledilen personel sayısı, merkezi yönetim bütçe kanununda öngörülen doğrudan atama yapılabilecek sayının hesabında dikkate alınmaz.

(3) İhtiyaç fazlası personelin tespiti, komisyonun oluşumu, çalışma usul ve esasları ile buna ilişkin diğer hususlar Bakanlıkça belirlenir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber