18 Kasım 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 Kasım 2011 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Eren Üniversitesi ve diğer tesislerin toplu açılış töreni ile Bitlis AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacak. (13.00/14.15)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kolombiya Cumhurbaşkanı Santos'u Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak. İki Cumhurbaşkanı görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (14.30 - 16.15)

Cumhurbaşkanı Gül,Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (13.15)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dolmabahçe Sarayı'nda, Sultan Abdülmecid'i anma toplantısına katılacak, ''Vefatının 150. Yılında Sultan Abdülmecid ve Dönemi'' ile ''Son Dönem Osmanlı Paraları'' sergilerinin açılışını yapacak. (10.00/14.00/15.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesinde Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Nimet Alaettinoğlu Mühendislik Fakültesi temel atma töreni ile Sevdiye Arınç Sokağı'nın açılışına katılacak. Arınç, akşam da Milli Eğitim Müdürlüğü ile Keykubat Eğitimciler Derneği'nin düzenlediği akşam yemeğine iştirak edecek. (14.00/16.00/19.00)

TUSKON tarafından düzenlenen ?Türkiye ve Avrupa Birliği: Ortak Çıkarların Yeniden Değerlendirilmesi? konferansı, İstanbul Conrad Otel'de AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ve AB Ticaretten Sorumlu Komiseri Karel De Gucht'un da katılımıyla yapılacak. Programda AB Bakanı Egemen Bağış ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de birer konuşma yapacak. (10.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ve ABD eski Dışişleri Bakanı Madelaine Albright'ı kabul edecek. (10.00/13.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ile görüşecek. İki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek. (09.45 - 11.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 'Çocuk İstismarını Önleme Sempozyumu' ile 'Avrupa Akdeniz Bölgesinde Kadın Hakları' konulu konferansa katılacak. (09.30/11.30)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı ile ilgili kanun teklifini görüşecek. (13.00)

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal, İran İslami Danışma Meclisi Dış Siyaset ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ile Meclis'te görüşecek. (10.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Antalya'da düzenlenen Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı'na katılıyor. (09.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin açılışına katılacak. (19.30)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 10. Geleneksel Esnaf Toplatısı'na katılıyor (10.00)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Denizli'de, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunun ''1. Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu'' ile MÜSİAD Denizli

Şubesinin ''2023'e Doğru Ortak Sanayi Stratejileri'' konulu paneline katılacak. (10.00/13.30)

Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin açılan davada sanıkların yargılanmasına Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Bir önceki celsede mütalaasını veren Cumhuriyet savcısı, Cem Garipoğlu'nun suç tarihinde yaşı 18'den küçük olduğu için 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. (10.00)

Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Jong Kyong Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret edecek. (Saat 10.30)

Dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'i Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bulunan Kul Şerif Camii'nde ziyarete açıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Berlin'de ekonomik krizi masaya yatıracak.

Suriye'deki gelişmeler ve Türk hacıların bu ülkeden geçişte yaşadığı zorluklar izleniyor.

Rusya, Belarus ve Kazakistan liderleri, Moskova'daki ?gümrük birliği' zirvesinde buluşuyor.

Almanya'daki seri cinayetler olayı takip ediliyor. Türk sivil toplum kuruluşları Berlin'de toplanacak.

KKTC'de askerlik yaparken maruz kaldığı şiddet sebebiyle hayatını kaybeden Er Uğur Kantar'ın işkence ile öldürülmesinden sorumlu tutulan ikisi tutuklu beş şüpheli asker ve Cezaevi Müdürü Kıdemli Üstçavuş Ayhan Şentürk'ün yargılanmasına bugün Girne Askeri Mahkemesi'nde başlanacak.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftası Mersin İdman Yurdu ? Trabzonspor arasında oynanacak maç ile başlıyor.(20.00)

Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Abdullah Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a veda ziyaretinde bulunacak. (10.00)

Ankaragücü Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu Tandoğan Tesisleri'nde yapılacak. (14.00)

Bursaspor, Pazartesi günü oynayacağı Samsunspor maçı hazırlıklarını sürdürecek. (16.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber