Bakan Dinçer: Atamalarla ilgili net bir sayı söylemedim/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2011 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, PKK tarafından kaçırılan 12 öğretmenin ek ders ücretlerinin kesilmesiyle ilgili haberler üzerine "Biz onlarla sözleşmemiz ek ders karşılığı bir sözleşmedir. Bu bir yardım mahiyetinde olur diye düşünüyorsanız şayet, o zaman biz onlara farklı fonlardan zaten yardım ediyoruz. Ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor" dedi.

Antalya'da düzenlenen Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı'na katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, bugün bir gazetede yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012 yılında 40 bin öğretmen atanacağına dair haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine Bakan Ömer Dinçer, "Ben hiçbir surette ne kadar öğretmen atanacağını telaffuz etmedim, etmeyeceğim de" dedi.

Bir başka gazetecinin, terör örgütü tarafından kaçırılan 12 öğretmenin ek ders ücretlerinin kesildiği yönünde haberler olduğunu hatırlatması üzerine ise Bakan Dinçer, şunları söyledi:

"Bu alanlar popülizm yapılacak, birilerine daha yakın görünme adına adım atılacak hususlar değil. Ücretli öğretmenler bizim öğretmenimiz ve biz oraya 700-800 öğretmen atadığımız halde bunların sözleşmelerini iptal etmedik etmeyeceğiz de. Yıl boyunca değişik etütlerde üniversiteye hazırlık veya SBS'ye hazırlık konularında istihdam edeceğiz. Ama biz onlarla sözleşmemiz ek ders karşılığı bir sözleşmedir. Bu bir yardım mahiyetinde olur diye düşünüyorsanız şayet, o zaman biz onlara farklı fonlardan zaten yardım

ediyoruz. Ayni ve nakdi yardım yapılıyor. Eğer yardım mahiyetinde olacaksa, izin verin onu yardım mahiyetinde yapalım. Eğer o bir ücretse, ücreti de hak ettiği zaman verelim. Böylece de kuralları, adaleti duygusunu zedelemeden bu işleri yapalım. Bence bu yapılan şey, yaklaşım bazı ölçülerin kaçırıldığı bir durum gibi ortaya çıkıyor. Biz ücretli öğretmenlerimizin eğer yardıma ihtiyacı varsa, bir başka zeminde ve başka kaynaklardan her an yapmaya hazırız, yaparız ve yapıyoruz."

Bakan Dinçer, "Van'daki eğitim 5 Aralık'ta kesin başlayacak mı, yoksa birinci dönem bitirilecek mi?" şeklindeki bir soruya, 5 Aralık tarihine kadar daha süre olduğunu belirterek, "Biz prensip olarak 5 Aralık'ta eğitime başlayacağız. Yaptığımız hazırlıklar hep o doğrultuda" diye cevap verdi.

Bakan Dinçer, deprem bölgesindeki çocukların sınıfa girerek derse başlamasının oradaki hayatın normalleşmesi yönünden önemli bir adım olacağını da kaydederek şunları söyledi: "Farklı ve eğitimi aksatacak bir durum olursa biz onu göz önünde tutarız. Ama şimdilik biz hedef olarak 5 Aralık'ta eğitimi yapmak istiyoruz."

Çocukların psikolojisini de dikkate alacaklarını söyleyen Dinçer, Van'a gittiğinde çocukların psikolojisinde bir sorun görmediklerini de hatırlattı ve çocukların okula başlamak için can attıklarını dile getirdi. Öğretmenlere de seslenen Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: "Öğretmenlerimize şunu söylemek istiyorum; eğer bugün orada olmayacaksak ne zaman orada olacağız?"

Dinçer, öğretmenlerin o konuda bir sıkıntı çıkaracağını düşünmediğini ifade etti.

Dinçer, "KPSS sınavının yeterli olmadığını söylüyorsunuz. Bunun için somut başka bir planınız var mı?" sorusunu da şöyle cevapladı: "Bakalım çalıştay bize ne söyleyecek bekleyelim."

Bakan Dinçer ayrıca, Van'daki çocuklarla ilgili bir soru üzerine de, "Hemşehrilerimizin çocukları gittikleri yerlerde o okullara kayıt şartları aranmaksızın çocukları kaydedebilecekler. Eğer sınavla kayıt yapan okullara gitmişlerse, şartları tutmayanları misafir öğrenci olarak eğitime tabi tutacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber