Bedellide yaş sınırı 27 mi oluyor?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Kasım 2011 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Levent İÇGEN

Bakanlar Kurulu'nun imzasına açılan bedelli askerlik tasarısının içeriği adeta ?kozmik sır? oldu.

Bakanların, bedelli tasarısını, içeriğine vakıf olmadan imzaladıkları öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı'nda da bedelli tasarısının detaylarının Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'le birlikte sınırlı sayıda askeri yetkili tarafından bilindiği belirtildi. Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulacak bedelli tasarısının, yılbaşından önce yasalaştırılması bekleniyor. Bedelli askerlik tasarısının içeriğine ilişkin resmi açıklama Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bedelli tasarısının ayrıntılarının önümüzdeki salı günü yapılacak AKP Grup toplantısında Başbakan Erdoğan tarafından açıklanabileceğini söyledi. Dün Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, şunları söyledi:

?Önümüzdeki hafta muhtemelen bu işin son noktası konulacak. Önümüzdeki hafta muhtemelen Salı günü gündeme gelebilir. Tasarı haline geldikten sonra TBMM'ye gönderirler. TBMM kendi takvimi doğrultusunda bunu değerlendirir. Siyasi parti gruplarının bu konuya olumlu yaklaşımlarının var olduğunu biliyorum ama CHP konusunda kanaatim tam net değil.? Bir gazetecinin, ?Salı günü grup toplantısında mı açıklanır?? sorusuna Elitaş, ?Muhtemelen, öyle olur gibi geliyor? yanıtını verdi.

Kulislere bedelli tasarısında yaş sınırının 30, bedelin ise 10 bin Euro karşılığı 25 bin TL olacağı şeklinde bilgiler yayılırken, Elitaş'tan ilginç bir açıklama geldi. Elitaş, bir gazetecinin, ?Bedelli ile ilgili yaşın 30 olacağı yönünde bilgiler var. Size bu yönde gelen talepler var mı?? sorusuna Elitaş, ?Hem sosyal medyadan hem de telefonla arayarak hem de mesaj şeklinde gönderen arkadaşlarımız var. En düşük yaş grubu da 23 geldi şimdiye kadar. Ama üzerinde ittifak edilen yaş 27 ve üzeri söyleniyor. Çünkü 99 yılında çıkarılan yasada 27 ve üzerindeymiş. Bunu TSK'nın ihtiyacı ile değerlendirebilmek lazım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber