Arınç: Bedelli Bahçeli'nin söylediğine yakın

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Kasım 2011 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sorusu üzerine bedelli askerlik konusu değindi, yapacakları düzenlemenin CHP'nin teklifiyle en küçük bir benzerlik göstermediğini söyledi. Arınç, şöyle dedi: ?O yüzden Akif Hamzaçebi ve Kemal Kılıçdaroğlu bizim modelimizi uyguluyorlar' diye boşuna sevinmesin.

Göreceksiniz bu uygulamanın içerisinde CHP'nin hiçbir düşüncesi yok. Çünkü onlar ?bedelli' adı altında bedelsiz askerliği getiriyorlardı. Onların sisteminde askere gidecek 3 tane adam bulamazdınız. Böyle bir sistem. Bizim fikir ve düşünce itibariyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylediği yöntemle biraz yakınlığımız var. Yani halkın beklentilerini karşılayacak bir güzel yapı içinde bedelliyi getiriyoruz.?

Bahçeli önerisi neydi

Arınç'ın bedelli düzenlemesi konusunda yaptığı ?Sayın Bahçeli'nin söylediği yöntemle biraz yakınlımığız var? açıklaması, gözleri MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son dönemde bu konuda yaptığı açıklamalara çevirdi. Bahçeli 15 Kasım tarihindeki partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bedelli askerlik konusunda şunları söyledi: ?Türk milletinin vicdanını sızlatmayan, şehit ailelerimizi incitmeyen, gazilerimizi üzmeyen, TSK'yla diyalog içinde askerlik hizmetlerinin ihtiyaçlarını gözeten ama artan bedelli beklentilerini de ihmal etmeyen bir yaklaşımla bedelli konusu çözülmeli ve ülke gündeminden çıkarılmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber