Memur dayağı şikâyete gitti, boşandığını öğrendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Şiddet gördüğü için şikâyete gittiği karakolda, 15 yıllık eşinin kendisini 20 gün önce boşadığını öğrenen Güzide Turgaylı, suç duyurusunda bulundu

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan Güzide Turgaylı, 15 yıllık eşi Giray Turgaylı'dan dayak yediği gerekçesiyle 3 günlük iş göremez raporu alarak karakola gidince şoke oldu. Haberinin olmadığı ve hiçbir duruşmasına gitmediği bir davayla boşandığını öğrenen Güzide Turgaylı, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikâyet dilekçesinde 13 yaşında bir kızları olduğunu belirten Turgaylı, "5 ay önce eşim benden boşanacağını söylemişti. Ancak konuyu kapatmıştık ve aynı evde yaşıyorduk. Birkaç kez tatile bile gittik. Daha sonra bana bir kadından çocuğu olduğunu ve o çocuğa sahip çıkması gerektiğini söyledi. Bu olayın ardından kayınvalidesine ait oturulmayan evin ışığının yandığını görünce bakmaya gittiğini anlatan Turgaylı, "Kapıyı açan olmadı. Eşimin başına bir iş gelmiş olabileceği düşüncesiyle polisi aradım. Konuşmayı duyan eşim, kapıyı açarak beni dövdü. Aynı apartmandaki kız kardeşi ve eniştesi de yardım etti" dedi.

GÜVENLİKÇİYE DAVA

Güzide Turgaylı karakolda yaşadıklarını şöyle anlattı: "10 Kasım 2011'de boşanmış olduğumu, kızımın velayetinin de bana verildiğini gördüm. Benim haberim olmadan bu dava nasıl görülmüş anlamadım. Bana ve kızıma tazminat ile nafaka ödememek için sahtecilik ve dolandırıcılık yapan Giray Turgaylı'dan şikâyetçiyim." Güzide Turgaylı'nın avukatı Namık Kemal Güney, "Kocası eşinden, usulsüz yapılan tebligatla boşanmış. Mahkemenin gönderdiği tebligatı alan site güvenlik görevlisi ve postacı hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Müvekkilim eline ulaşmayan tebligatla boşanmıştır" dedi. Giray Turgaylı'nın avukatı Mehmet Alan ise "Hukuk açısından burada sorun yok. Tebligat, mahkemenin yürüttüğü bir işlemdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber