İstanbul'da pratisyen hekim sıkıntısı var

Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'da pratisyen hekim sıkıntısı var. Türkiye genelinde 12 bin kişiye bir sağlık ocağı düşerken, İstanbul'da 47 bin kişiye bir sağlık ocağı düşüyor.

Bu sıkıntının örneklerinden biri de İstanbul'un göbeğinde yer alan Gaziosmanpaşa'ya bağlı Karadeniz mahallesi. Mahallede bulunan sağlık ocağının kapısına kilit vurulmuş.

İlçeye bağlı Boğazköy, Bolluca, Yeşilköy ve Gazi mahallesinde ise durum biraz daha farklı. Buralardaki sağlık ocaklarının kapısı açık ama çoğunda doktor bulmak zor.

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'ya büyükşehirlerden uzman doktor göndermeye hazırlanıyor. Ancak İstanbul'da 5 bine yakın pratisyen hekime ihtiyaç duyulurken, çalışan bin 200 pratisyen hekim var.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol ise, belediyeye ait 20 binayı bakanlığa devrederek sağlık ocağı haline getirdiklerini ancak yeterli hekim olmadığı için buraların açılamadığını söylüyor. Erol'a göre, sağlık koşulları bakımından Gaziosmanpaşa, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden daha kötü durumda.

Yaralılara hasta bakıcılar müdahale ediyor

Sağlık ocaklarında birinci basamak sağlık hizmetini sunacak ne doktor, ne hemşire, ne de hasta bakıcı bulunuyor.

Doktoru olmayan sağlık ocaklarında yaralılara hasta bakıcılar müdahele ediyor. Reçete ve tansiyon aletlerinin bulunduğu doktor masasında ise personel yemek yiyor, gelen hastayı da "doktor yok" diyerek geri çeviriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber