Tayin edildiği Çanakkale'ye gitmek için eşek ve deveyle yola çıktı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2011 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, tayin edildiği Çanakkale'ye gitmek için deve ve eşekle yola çıktı.

Aynı zamanda PTT'de memur olarak görev yapan Orhan Avcı'nın Çanakkale'ye tayin edilmesi Bursa Postanesi önünde protesto edildi. Genç Osman Postanesi önünde yapılan gösteride sendika üyeleri de Avcı'ya destek verdi.

İlginç görüntülerin yaşandığı protesto gösterisinde sendika üyeleri ve arkadaşları, Orhan Avcı'yı Çanakkale'ye sembolik olarak deve ve eşekle uğurladı. Olaya tepki gösteren Orhan Avcı, "5 ay önce yaptığım basın açıklamasında, 'PTT çalışanları bir grubun kölesi midir?' dedim. Sürgün yedim." dedi.

Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı olarak 4 sürgün, 54 soruşturma ve hakkında 40'a yakın dava açıldığını dikkat çeken Orhan Avcı, 5 ay önce düzenlediği basın açıklamasında PTT'de bankacılık faaliyeti yürüten bir kurum ile PTT'nin yaptığı komisyon anlaşmasının yetersiz olduğunu söylemiş ve PTT çalışanlarının özlük haklarının bu anlaşmayla kısıtlandığını dile getirmişti.

Avcı'ya destek vermek için postane önüne gelen Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, uygulamanın çok ilkel bir durum olduğunu savundu. Türkoğlu, "Bu, susmayışın bir bedelidir. Hem 'ileri demokrasi' diyeceksiniz, mazlum edebiyatı yapacaksınız, sonra da en ufak bir eleştiri karşısında elinizdeki bütün güçle insanların üzerine çullanacaksınız. Dediğine pişman edeceksiniz. Niye? Yalan mı söylemiş, eksik mi söylemiş? Söylediği şeylerde tekzip edeceğiniz bir durum mu var? Hayır, ama 'Söyleyemezsin, dokunamazsın. Çünkü dokunursan, yanarsın.' Bizim benzer pek çok davayı kazanmış olmamıza rağmen en son bu sürgünle ile ilgili davayı kaybetmiş bulunuyoruz. Sürgün kararı bugün yargı kararıyla tasdiklenmiştir. Biz bu ilkel sürgünü, ilkel kabilelerde olduğu gibi deve kervanıyla Çanakkale'ye yolcu ediyoruz." dedi.

?AİLEM VE 3 ÇOCUĞUMU BIRAKTIM GİDİYORUM?

Orhan Avcı ise 5 ay önce düzenlediği basın açıklamasında, ?PTT çalışanları bir grubun kölesi midir?? dediği için Çanakkale'ye sürgün edildiğini iddia etti. Avcı, ?Sendikacı kimliğimle sürülmem ileri demokrasinin bir parçası mıdır? Dilinizden düşürmediğiniz ileri demokrasi nedir? Sonuç olarak ailemi ve 3 çocuğumu burada bırakarak haftanın 6 günü çalışacağım Çanakkale Biga'ya gidiyorum. Bana, PTT Müdürlüğü'nün ve ne yazık ki hak aramak için kapısına gittiğim adaletin biçtiği ceza sürgündür.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eşek iki deve ile Çanakkale'ye doğru yola çıkan Orhan Avcı'yı sendika üyeleri ve arkadaşları, ?Baskılar bizi yıldıramaz? sloganları eşliğinde bir süre takip ederek uğurladı. Avcı'nın eşeğin ipinden tutarak çektiği develer ise yer yer huysuzlanarak çevrede bunanlara zarar vermek istedi. İlginç görüntülerin yer aldığı protesto gösterisini vatandaşlar da şaşkın gözlerle seyretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber