Üniversite öğrencilerinden sıcak su ve kalorifer eylemi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2011 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesi kampüsü içindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan kız ve erkek öğrenciler, yurtlarda yaklaşık iki aydır sıcak su olmadığını ve kaloriferlerin yanmadığını söyleyerek durumu protesto etti.

Yüzlerce öğrenci, ellerinde banyo havluları, boş su petleri olduğu halde yurt binalarının önüne kadar yürüdü. Bazı öğrenciler de yurt bölgesindeki yemekhanede işgal eylemi başlattı. Öğrenciler, yetkililerin sorunu çözmesini bekliyor.

Yurt bölgesi girişinde, "Türkiye uyuma öğrencine sahip çık", "Sucak su istiyoruz" şeklinde slogan atan öğrenciler, "Yaklaşık iki aydır düzenli sıcak su verilmiyor. Bunun yanında birçok kez de sular hiç akmıyor. Bırakın sıcak suyu soğuk su bile akmıyor. Sefil bir hayat yaşıyoruz. Bunun yanında yine bazı katlarda kaloriferler ya hiç yanmıyor ya da çok az yanıyor. Montlarımızla uyumak zorunda kalıyoruz. Yöneticilere birçok kez dilekçe vermemize rağmen sıcak su ve kalorifer sorunu bir türlü çözülmedi. Biz sadece sıcak su verilmesini ve kaloriferlerin yanmasını istiyoruz. Sorunlar çözülene kadar eylem yapacağız" şeklinde tepki gösterdi.

Protestocu öğrenciler daha sonra yemekhanede işgal eylemine başlayan arkadaşlarına destek vermek üzere yemekhaneye hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber