680 Meclis polisi için ?şık kıyafet' aranıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Ocak 2012 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenlik görevini üstlenen polisler için özel dizayn kıyafet arayışında

Şebnem HOŞGÖR-ANKARA

Meclis Başkanlığı, TBMM'de askeri taburun yerine güvenlik görevini üstlenen polisler için özel dizayn kıyafet arayışında. Meclis yönetimi, polislerinin hem çakı gibi hem de şık görünmeleri için ünlü modacı Faruk Saraç ile temasa geçecek. Askeri taburun 91 yıl sonra TBMM'yi terk etmesinin ardından Meclis'in güvenliğini devralan polisler için ?hem şık, hem rahat, hem de Meclis'i temsil eden renkleri içeren? yeni kıyafet tasarlanması gündemde.

Saraç'la görüşülecek

Meclis, bu amaçla 2006 yılında 600 parçadan oluşan ?milenyum polis kolleksiyonu? tasarlayan, ardından Belçika'dan polis kıyafeti hazırlaması için teklif alan ünlü modacı Faruk Saraç'ın kapısını çalacak. TBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk, konuya ilişkin VATAN'ın sorularını yanıtlarken şubat ayında İstanbul'a giderek Saraç ile görüşmeyi planladığını söyledi. Saraç, Meclis'te ihtiram nöbeti tutan polislerin basına yansıyan görüntülerinin ardından polislerin kıyafetini eleştirmiş ve ?hoş ve kullanışlı olmadığını? söylemişti. Şentürk, bu eleştirinin anımsatılması üzerine, ?Doğru. Askerlerin TBMM'den bu kadar süratle ayrılacağını tahmin etmiyorduk. O nedenle kıyafet işi biraz aceleye geldi. Boyu 1.80 olan arkadaşlarımıza ihtiram nöbeti tutturuyoruz. Onlara uygun palto bulmakta açıkçası zorlandık? dedi. Şentürk, yeni kıyafetlerde TBMM'nin sembol renkleri olan kırmızı ve beyazın da yer almasını arzu ettiklerini, beyaz gömlek, kırmızı kravat seçeneği üzerinde durduklarını ancak detaylara modacılarla yapacakları görüşmelerin ardından karar verileceğini söyledi. TBMM'deki polislerin farklı kıyafet giyebilmesi için Başkanlık Divanı'nın bu yönde karar alması ve resmi polis kıyafetlerini düzenleyen mevzuatta da değişikliğe gidilerek, Meclis polisleri için bir istisna hükmünün konulması gerekiyor.

680 güvenlik görevlisi

TBMM'nin yeni İdari Teşkilat Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle Meclis'i 91 yıldır koruyan askeri taburun görevine son verilirken bu görevi polisler üstlendi. Güvenlik konusunda herhangi bir zafiyetin yaşanmaması için polis sayısında da artışa gidildi. Meclis'e 5'i amir, 120'si memur olmak üzere 125 ek personel alındı. Böylece Meclis'te güvenliği sağlayan emniyet personeli sayısı 680'e ulaştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber