Bakan Yılmaz: Pilotlarımız kendi eğitim uçağımızla eğitilecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ?Kendi eğitim uçağımızı yapıyoruz. Deneme uçuşları devam ediyor. Bu sene kendi eğitim uçağımız uçacak.? dedi. Çeşitli programlar için İzmir'e gelen Yılmaz, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Önce Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Bakan Yılmaz, İzmir'e "Güzel İzmir" sıfatının yakıştığını belirterek, EXPO 2020 için destek vereceklerini söyledi. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret eden Yılmaz, burada soruları cevaplandırdı. Geçen gün düşen T-37 tipi eğitim uçağıyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Araştırma çalışmaları devam ediyor. Uçağın, denizin yaklaşık 125 metre derinliğinde olduğu tespit edilmiştir. En kısa zamanda ulaşılır umuyorum. İçinde iki şehidimiz vardır, biri Pakistanlı ve bir de kardeşimiz. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.? şeklinde konuştu. Eğitim uçaklarının sık düşmesiyle ilgili bir soruya da cevap veren Millî Savunma Bakanı, ?Eğitim uçaklarımızı modernize ediyoruz, yenileyeceğiz. Hem yeni eğitim hem de savaş uçağı tasarım sözleşmesi var. Türkkuşu'nda, TAİ'de kendi eğitim uçağımızı yapıyoruz. Böylece eskilerinden kurtulmuş olacağız. Bu sene kendi eğitim uçaklarımız ilk uçuşlarını yapacak. TAİ'de test uçuşları devam ediyor.? dedi.

Vali Kıraç ve Başkan Kocaoğlu, ziyaretlerde Bakan İsmet Yılmaz'a birer hediye takdim etti. Yılmaz'da her ikisine bakanlığının birer tabağını hediye etti. Bakan Yılmaz, daha sonra Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'na geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber