Dinçer: İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe'nin kaldırılacağı haberlerine itibar etmeyin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 13:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe'nin kaldırılacağına yönelik haberlere ilişkin, "Bizim dışımızda çıkan haberlerin bizimle ilgisi yoktur" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Programda önemli açıklamalar yapan Bakan Dinçer, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza uygulanmasını sağlayacak olan yasayı onaylamasını değerlendirdi. Türkiye ve Fransa arasında eğitim konusunda önemli ilişkiler olduğunu belirten Bakan Dinçer, Fransa'ya karşı uygulanacak yaptırımlar çerçevesinde eğitim konusunu ileride bir lobi faaliyeti olarak kullanılabileceğine

dikkat çekti.

Yarın yapılacak olan 17 bin öğretmen atamasından dolayı atanacak öğretmenlere şimdiden başarılar dileyen Bakan Dinçer, "Hepsinin olmasa bile önemli bir kısmının hayalleri gerçekleşmiş olacak" dedi.

Bugüne kadar 554 bin öğretmenin atandığını, kendilerinin ise 300 bin öğretmen ataması daha yaptıklarını ve toplamda 662 bin kadrolu öğretmenin bulunduğunu kaydeden Dinçer, 55 bin civarında da sözleşmeli öğretmen bulunduğunu söyledi. "Şuanda 55 bin öğretmene ihtiyacımız var" diyen Dinçer, Bakanlığın ileriye yönelik bütün hedeflerinin ve programlarının tamamlandığında ise öğretmen ihtiyacının 126 bin olacağını ifade etti. Şuan piyasada 264 bin kişinin öğretmen olmak için beklediğini kaydeden Dinçer, bu

rakamın ise kendilerinin kadro ihtiyacı duydukları öğretmen sayısının yarısı kadar olduğunu belirtti.

Öğretmen olabilmek için fakültelerden mezun olan öğrencilerin sayılarının da çok fazla olduğunu kaydeden Dinçer, mezun olan öğrenci sayısı ile bakanlığın ihtiyaç duyduğu öğretmen sayılarının sıkıntı oluşturmaması için ileriye yönelik planlamalar yaptıklarına vurgu yaptı. "Bundan sonra hangi alanda ne kadar öğretmene ihtiyaç duyduğumuzun planlamasını yapıyoruz" diyen Dinçer, bununla ilgili bakanlık içinde bir birim bile kurduklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir soru üzerine ise okul öncesi eğitimi yüzde 100'e çıkartmak gibi bir hedefleri olduğunu, bunun için de büyük bir kaynak ayırdıklarını söyledi. Çocukların alacakları okul öncesi eğitim sayesinde ileriye dönük başarılarının artacağına inandıklarına vurgu yapan Dinçer, kendilerinin ise Dünya Bankası'nın açıkladığı rapordaki hedeflerden çok daha önde olduklarına vurgu yaptı.

19 MAYIS TÖRENLERİ VE GENÇLİĞE HİTABE

19 Mayıs törenleri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın kaldırılacağına yönelik bazı gazetelerde haberler olduğunu söyleyen Bakan Dinçer, kendilerinin bu haberleri haksız, yanlış ve bazen de yalan haber olarak tanımladıklarını ifade etti. Kendilerinin o haberleri takip ettiklerini ve haberlerde yer alan Atatürk ilke ve inkılaplarının kaldırılacağına dair haberler olduğunu belirten Bakan Dinçer, "Öyle bir şey hiçbir surette olmadı. Kaldırmayı düşünmedik bile" dedi.

İstiklal Marşı'nı kaldırmayı da düşünmediklerini, bunun kaldırılamayacağına dikkat çeken Dinçer, "Çok açık ve net söylüyorum. Böyle bir şey yok. İstiklal Marşı gibi millet tarafından ortak kabul görmüş olan başka değer var mı? Niye bunu dile getiriyorlar anlamakta zorlanıyorum" diye konuştu.

Yönetmeliğin değiştiğine dair haberlerin de yalan haber olduğunu ifade eden Dinçer, birilerinin bugüne kadar Atatürk üzerinden rant sağlamaya alışmış olmasından dolayı insanların kafalarını bulandırdıklarını söyledi. "Bizim dışımızda çıkan haberlerin bizimle ilgisi yoktur" diyen Bakan Dinçer, kendilerinin bu konuda şeffaf bir yapı ortaya koyduklarını söyledi. 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerin askeri düzende yürümesinin yanlış olduğunu ifade eden Dinçer, "Biz 19 Mayıs'ları, 23 Nisan'ları sorgulamıyoruz,

bunu kimsenin sorgulamasına da izin vermeyiz" diyerek, kutlamalardaki etkinliklerin 1930'lu yıllara ait kutlamalar olduğuna dikkat çekti.

Bakan Dinçer ayrıca Alo 147 hattının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yardımcı olacağını belirterek, burada çalışacak olan 100 kişiden 50 veya 60 kişisinin engelli vatandaşlardan oluşacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber