Bakan Çelik: Sözleşmeliler ile ilgili çalışma tamamlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaptıkları çalışma ile işçi sendikalarının sanal durumunun gerçek olduğunu söyledi. Çelik, "3 milyon 200 sendikalı çalışan var, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan ise 880 bin. Sanal üyeler ile endüstriyel ilişkilerimiz sürdüremeyiz. Bugün bu yasa ile ilgili önemli bir düzenlemeyi getireceğiz." dedi.

Tv 8'de Erkan Tan'ın konuğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, sözleşmeliler ile ilgili çalışmanın tamamlandığını aktardı. Bunu 'evet' çıkması halinde uygulayacaklarını açıkladı. Çelik, "Sözleşmeliler ile ilgili ifademiz net. Çalışmayı tamamladık Başbakan'a takdim edeceğiz. Bizim seçimlerde böyle bir sözümüz yoktu. Zaten 200 bine yakın sözleşmeliyi kadroya aldık geçen dönem. Attığımız adımlar var. Alınacak olan kararı biz uygulayacağız. Eğer bizim çalışmamıza 'evet' çıkar ise burada tek bir sisteme girme zorunluluğu var." diye konuştu.

Ev hizmetlerinde çalışan yabancı kadınlara dair düzenleme ile ilgili olarak da Bakan Çelik; "Biz ülkemizin insanının bu hizmeti görmesini istiyoruz. Yabancı bir kişiyi ev hizmetlerinde çalıştırmak isteyenler 1 Şubat'tan itibaren kayıt dışı çalıştırmasınlar dedik. İzin sorunları var ise 15 gün içerisinde hallediyoruz. Kişi kendisi de çalışan da rahat eder. Devlet de alacağı hakkını alır. Yabancılardan alınan primi de düşürdük. Kayıt dışı olursa yakalandığı an yurtdışına gönderilir, bir daha da çok memnun olduğunuz kişiyi bulamazsınız. Kayıt altına girsinler. Devlet onlara zorluk çıkarmıyor. Yüzde 41 kayıt dışı istihdam olur mu? Kayıt dışı çalıştıran vatandaş bu memleketin geleceğinden yiyor. İzin kısa sürede veriliyor, primler düşürüldü, diğer yabancı çalışanlara kriterler getirdik ama bu konuda çok kolaylık getirdik." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber