Mülkiye'nin 18 yıllık dekanı emekli oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 08:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin 18 yıllık Dekanı Prof. Dr. Celal Göle, görevini yeni Dekan Prof. Dr. Yalçın Karatepe'ye devretti.

Göle'nin görev süresinin dolması nedeniyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Prof. Aziz Köklü Salonu'nda tören düzenlendi. Duygusal bir konuşma yapan Göle, 6 kez dekanlığa getirildiğini, bunlardan ilkinin YÖK tarafından atama yoluyla, diğerlerinin ise seçimle olduğunu belirterek, ilke olarak YÖK'ün 3 defadan fazla aynı kişiyi dekan olarak atamadığına da dikkati çekti. Göle, dekanlığı süresince üzüldüğü tek olayın, öğrencilerin bir isteğini yerine getirememek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ?Son bahar festivalinde, o günlerde İstanbul'un kanal projesi çok gündemdeydi, çılgın proje deniliyordu. Öğrenciler festivalde bir pankart açtılar. Pankart da şu; ?Mülkiye'nin çılgın projesi: Celal Göle 2023 yılına kadar Dekan'. Ancak yine o gün, festivalin açılışında öğrenci arkadaşlarıma bırakacağımı söyledim. O an birden bire, ?Ne olur gitme' diye tempo tuttular. Bunu unutamayacağım.?

Gençliğe Hitabe göndermesi

Karatepe ise yaptığı konuşmada, ?Artık Atatürk'ün Gençliği Hitabesi'nin tartışıldığı bir dönemde, çünkü o hitabede zor anlarda bile umutların yitirilmemesi gerektiği, mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiği, çünkü aydınlık günlerin, yapılaşmanın mümkün olduğu belirtilmekte. Biz zaten bunu Mülkiye marşında şiar edinmiş insanlarız? diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celal Taluğ da Mülkiye'nin en uzun yöneticilik yapan kişisi Abdurrahman Şeref Bey'in 16 yıl 10 ay yöneticilik yaparak 13 Şubat 1895'de görevini bıraktığını hatırlatarak, 117 yıl sonra aynı tarihte rekor kırarak Göle'nin de görevi bırakmasını, ?Tarihe not düşme anına tanıklık ediyoruz? ifadeleriyle anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber