Hava sıcaklığı düşüyor, soğuk ve yağışlı hava etkili/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklığının, bugün iç ve batı bölgelerde 4 ila 6, cumartesi günü doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Perşembe'den itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. Hava sıcaklıklarının; bu gün iç ve batı bölgelerde 4 ila 6, Cumartesi günü doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtildi.

Yapılan tahminlere göre, 17 Şubat Cuma günü Trakya dışında kalan ülke genelinin yağışlı geçeceği belirtilirken; Ege, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da çok kuvvetli, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğusu Anadolu, özellikle Anadolu Yakası olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Kayseri, Niğde, Karaman ve Adana çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın ise; Güney Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s), Doğu Akdeniz'de güneyli yönlerden, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu ve Batı Akdeniz ile gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

18 Şubat 2012 Cumartesi günü ise ülke geneli çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın; İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor. 19 Şubat 2012 Pazar günü de ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ordu, Gümüşhane, Batman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber