Doktoru telefonla 30 bin TL dolandırdılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da kimliği belirsiz dolandırıcılar kendilerini komiser olarak tanıtıp, cep telefonundan arandıkları doktoru terör örgütünün hesabını ele geçirdiğini ileri sürerek korkutup kandırarak verdikleri hesap numaralarına 54 bin 850 TL para havale yaptırarak dolandırdılar. 30 bin TL yatırılan hesaptan çekilirken, banka 24 bin 850 TL'yi ise bloke etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bütün GSM operatörlerinden vatandaşlara mesajlar atarak, "polis kontör ve para istemez" diye dolandırıcılara karşı uyarmasına rağmen, telefon dolandırıcıları vatandaşları çeşitli bahanelerle tuzaklarına düşürmeye devam ediyor. Samsun'un ünlü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Opr. Dr. Temel Akbulut'u (69) cep telefonundan arayan kimliği belirsiz dolandırıcılar, kendilerini komiser olarak tanıtarak, "Kimlik bilgilerini ve banka hesabını terör örgütü ele geçirdi. Hesaplarını

bir araya toplamamız lazım" diyerek verdikleri 2 ayrı hesaba önce para yatırmasını istediler. Bir bankanın Çiftlik şubesine giden Dr. Temel Akbulut, dolandırıcılara inanarak, verilen banka hesaplarına önce 30 bin TL, ardından da 24 bin 850 TL para havale etti. 30 bin TL yatırılan hesaptan çekilirken, banka 24 bin 850 TL'yi bloke ederek çekilmesine izin vermedi.

Dolandırıcılar, gece saat 00.00'dan sonra yatırılan paraların hesabına geri yükleneceğini söylediler. Ancak, para hesaba geri gelmeyince dolandırıldığını anlayan Dr. Akbulut, polise şikayette bulundu. Samsun polisi, yaptığı araştırma sonucu hesabına para yatırılan kişilerin İstanbul'dan Orhan K.(33) ve Hacı S.(42) olduğunu tespit etti. Olayla ilgili İstanbul'da bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber