Baraj faciasında sorumlu proje müellifi ve şantiye şefi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2012 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Baraj inşaatında meydana gelen kaza ile ilgili soruları yanıtladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baraj denetimlerinde ihmal iddialarına ilişkin olarak, "Esas itibarıyla sorumlu proje müellifi, inşa eden şantiye şefi ve inşa eden firmalardır" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin su işleri bakanlarının bir araya geldiği "Su Güvenliği Olan Bir Gelecek İçin Birlikte Çalışmak" konferansına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının Meclis alt komisyonunda görüşülen 2B yasa tasarısında arazi rayiç bedelinin yüzde 50'ye düşmesi ile ilgili soruları üzerine Bakan Eroğlu, "Alt komisyonda bazı teklifiler var ama bu teklifler ana komisyonda görüşülecek. Bu çarşamba herhalde ana komisyona gelecek" dedi.

Adana'daki baraj inşaatında meydana gelen patlama sonrası gündeme gelen baraj denetimlerine ilişkin ihmal iddialarını da değerlendiren Eroğlu, "Esasen bu işi yapan inşa eden şantiye şefleri bunun denetimlerini yapacak. Gerekli denetimler yapılarak, ikazlarda bulunulacak. Ama asıl sorumlu proje müellifi ve inşa eden şantiye şefi ve firmalardır. Çünkü DSİ'nin hepsine yetişmesi mümkün değil. Ama şu anda DSİ'de boşluk olmaması için talimat verdim. Gerekli denetimleri DSİ yapacak. Gerekli ikazlarda bulunacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber