Suat Kılıç: Bana ait o evde belediyenin tek küflü çivisi yok

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Mart 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Kılıç'tan iddialara net cevap geldi: ?O evde belediyenin bir küflü çivisi bile yok. İddia külliyen yalan.?

CHP, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında, ?Altındağ Belediyesi'nin uygulamalarından siyasi konumunu kullanarak rant elde ettiği ve siyasi etik ve davranışa sığmayan bir yolla restorasyon yapılan bir bölgede, değeri artacağı kesin olan taşınmazları, ucuza, danışıklı yollarla edindiği? ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle gensoru önergesi verdi.

Genel Kurulu meşgul etme çabası

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesine ilişkin, ?Bir bakanın da bir milletvekilinin de kaynağını izah edebildiği takdirde gayrimenkul edinmesinde bir problem olduğu kanaatinde değilim? dedi. Gensoruya gerekçe gösterilen hususun hukuki bir problem teşkil etmediğini vurgulayan Kılıç, ?Konunun gereğini, detaylarını gensorunun yapılacağı gün ortaya koyacağız. CHP'nin gensoru önergesi Meclis Genel Kurulu'nun gündemini meşgul etme çabası gibi görünüyor. Önergeyi henüz okumadım. Okuduktan sonra gereken değerlendirmeyi Genel Kurul'da yapacağım? diye konuştu.

Kaynağı izah edilebilir bir durum

Konuyla ilgili soruları da cevaplayan Kılç, bir gazetecinin ?Siyasi etik konusunda bir problem yarattığı iddia ediliyor. Bu konudaki fikriniz nedir?? sorusuna, ?Bir milletvekilinin gayrimenkul edinmesinde etik bağlamda bir problem olduğu kanaatinde değilim. Edinim yılı 2009. Benim bakan da olmadığım bir dönem. Kaldı ki bir bakanın da bir milletvekilinin de kaynağını izah edebildiği takdirde gayrimenkul edinmesinde bir problem olduğu kanaatinde değilim. Evi 2009'da aldım. O evde belediyenin bir küflü çivisi bile yok. İddiaların tümü külliyen yalan. Bu kardeşinizin sizin başınızı önüne baktıracak bir işi olamaz? cevabını verdi. NEVİN BİLGİN ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber