Kütahya'da hastanede teşhis skandalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2012 21:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kütahya'da bir hastanın patlayan apandisinin yatırıldığı hastanede 4 gün boyunca teşhis edilemediği iddia edildi.

Altıntaş ilçesine bağlı Karaağaç köyünde oturan Bağ-Kur emeklisi 72 yaşındaki 6 çocuk babası Ahmet Kurt, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle Altıntaş Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Dr. H.K. tarafından muayene edilen Kurt, hastalığının teşhisi için ultrason çekilmesi için Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada Dr. M.E. tarafından muayene edilip hastaneye yatırılan Ahmet Kurt'un karın ağrısı ve kusma şikayeti bir türlü geçmedi. Kurt'a burada KOAH teşhisi konuldu.

Ahmet Kurt'un kızı Dilber Kurt, babasının durumunun her geçen gün kötüye gitmesi üzerine hastane yetkililerine babasını özel bir hastaneye yatıracağını ifade etti. Kurt, 4 gün sonra kızı tarafından Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çıkarılarak Özel Medlina Hastanesi'ne yatırıldı. Özel hastanede Dr. Ahmet Şanlı tarafından ilk müdahalesi yapılan Kurt, apandisinin günler önce patladığı tespit edilen acilen ameliyata alındı. Kurt'un patlayan apandisinin çekilen ultrason sonrası tespit edildiği belirtildi.

Ahmet Kurt, ameliyatın ardından 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayati tehlikeyi atlattığı gerekçesiyle normal odaya alındı. Kurt'un sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiği öğrenildi.

Ahmet Kurt, "Günlerce kusma ve karın ağrısı rahatsızlığı çektim. Devletin hastanesinde bir türlü teşhis konulamadı. Beni bu duruma getirenlerden şikayetçiyim. Şimdilik sağlık durumunun iyiye gidiyor. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.

Ahmet Kurt'un 32 yaşındaki kızı Dilber Kurt, "Babam devletin hastanesinde teşhis konulmadığı için hayati tehlike atlattı. Babam ultrason çekilmesi için Kütahya'daki Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak 4 gün hastanede yatmasına ve ızdırap çekmesine rağmen bir türlü teşhis konulmadı ve ultrason çekilmedi. Eğer babam bu hastanede yatmaya devam etseydi şu an hayatta olmayabilirdi. Böyle bir sorumsuzluk dünyanın neresinde görülebilir?" diye sordu.

Dilber Kurt, yaşadıklarını bir dilekçe haline getirerek İl Sağlık Müdürlüğü'ne ilettiğini ifade etti. Olayın peşini kesinlikle bırakmayacağını söyleyen Kurt, haklarını sonuna kadar arayıp, ihmali olanların başkalarının canı yanmadan cezalandırılması için mücadele edeceğini söyledi.

"GEREĞİNİ YAPARIZ"

İHA muhabiri, Ahmet Kurt ve kızı Dilber Kurt'un iddialarını Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İsmail Zehir'e telefonla iletti. Zehir, olayla ilgili olarak, "Söz konusu hadiseden şimdiye kadar haberim olmadı. Ancak ultrason çekilmemesi gibi bir durum olamaz. Çünkü hastanede 7 tane ultrason cihazı var. Eğer hastanın apandisi patlamış olsaydı daha kötü bir durum olurdu. Eğer iddia edildiği gibi bir ihmal varsa gereğini yaparız."

Ahmet Kurt'un özel hastanede tedavisinin halen sürdüğü açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber