Personel alım ilanlarında belge istenmeyecek

İlk düzenleme 31 Temmuz 2009 tarihinde "Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliği" ile yapılmış ve 170 yönetmelik değiştirilmişti. İkinci büyük düzenleme 3 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazetede yer aldı. 87 yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliklerin özü; vatandaştan daha az belge istenmesi ve beyanın esas alınmasıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEĞİŞİKLİKLERİN ÖZÜ

1- İşlemlerde TC Kimlik Numarası dışında belge istenmeyecek. Nüfus cüzdanı aslı, sadece doğrulamak amacıyla talep edebilir. Adayların kimlik bilgilerine ilişkin beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşım Sistemi aracılığıyla araştırılır.

2- Adres bildirimi, adli sicil ve askerlik durumlarına ilişkin olarak yazılı beyan istenecektir. Bu hususlarda adaylardan yazılı beyanları dışında bir belge talep edilmez. Adayların adres bilgilerine ilişkin beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşım Sistemi aracılığıyla; adli sicil ve askerlik durumlarına ilişkin olarak yazılı beyanlarının doğruluğu ise yetkili adli ve askeri mercilerden alınacak bilgilerle teyit edilir.

3- Sağlık durumlarına ilişkin olarak yazılı beyan alınacaktır. Ancak, Kamu kurum ve kuruluşları sözleşmeli personele verilecek görevin uygun yürütülmesi açısından zaruri görmeleri durumunda, personel ve insan kaynaklarına ilişkin mevzuatlarında açıkça belirtilmesi kaydıyla adaylardan sağlık durumlarına ilişkin rapor talep edebilirler.

4- Personel alım işlemleri, adayların idareye beyan ettikleri bilgilerin teyidi sürecinin tamamlanması beklenmeksizin devam ettirilir.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN DÜZENLEMELER

Bürokrasinin Azaltılması ve İşlemlerin Basitleştirilmesine Yönelik Başbakanlık, Bakanlıklar, Bazı Bağlı ve İlgili Kuruluşlar ve Üniversitelere Ait 84 Adet Yönetmelik

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelikte değişiklik

4/B'li sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair esaslarda değişiklik

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Personel Yönetmeliğinde Değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulu Personel Yönetmeliğinde Değişiklik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber