Kabineye hırsız dadandı!

Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Babacan ve Güldal Akşit'ten sonra hırsızların son kurbanı Sağlık Bakanı Recep Akdağ oldu. Akdağ'ın sivil makam aracına giren hırsızlar, teyp ve iki cep telefonunu götürdü

DEVLET bakanları Ali Babacan ve Güldal Akşit'ten sonra hırsızların son kurbanı Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ oldu. Akdağ'ın kullandığı Opel Vectra marka sivil makam aracı, bakanlığın Kurtuluş'taki lojmanları önünde soyuldu. Kelebek camını kıran meçhul hırsızlar, içinde bulunan Sony marka araç televizyonu, Pıoneer radyo-teyb ile Bakan Akdağ'ın kullandığı iki adet cep telefonunu çalarak kayıplara karıştı.

Makam şoförü Ekrem Tankoç, sabah göreve gitmek için arabanın başına geldiğinde soyulduğunu farketti ve hemen polise haber verdi. Olay Yeri İnceleme Şubesi'ne bağlı uzmanlar ile Hırsızlık Bürosu ekipleri çok yönlü soruşturma başlattı. Meçhul hırsızların, Babacan'ın makam arabası ve Akşit'in evinde olduğu gibi Akdağ'ın sivil makam aracında da parmak izi ?bırakmadıkları' belirlendi.

Telekulağa yakalanmadılar

Ankara Emniyet Müdürlüğü, çalınan iki cep telefonunun izini sürerek failleri yakalamak amacıyla mahkemeden ?telefon dinleme' kararı çıkarttı. Ancak, profosyonel hırsızların çaldıkları cep telefonlarını görüşmeye kapatarak kullanmadıkları saptandı. Polis, Akdağ'ın makam aracından çalınan mini tv, radyo-teyp ve cep telefonlarının satılabileceği Maltepe Pazarı ve İtfaiye Meydanı gibi yerleri ablukaya aldı.

Daha önce Bakan Babacan'ın S320 Mercedes makam aracı, bakım servisinden çalınmış, ancak iki gün sonra bulunabilmişti. Bakan Akşit'in de evine hırsız girmiş; 3,5 milyar lira, pırlanta yüzük ve bazı ziynet eşyaları çalınmıştı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber