Dedeler, kozlarını yarışmada paylaşacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Dedeler Neneler 2. Bahara Yürüyor' müsabakasının altıncısı için kayıtlar başladı. Türkiye'nin ve Ankara'nın her yerinden binlerce dede ve nenenin katılımıyla gerçekleştirilen müsabakada dedeler ve neneler kıyasıya yarışıyor. Müsabakaya katılmak için kayıt yaptıran dede ve nenelere Pursaklar Belediyesi tarafından eşofman, şapka ve spor ayakkabısı hediye ediliyor. Müsabakada dereceye girenler ise torunları ile birlikte kaplıcalara tatile gönderiliyor.

Davul ve zurna eşliğinde renkli görüntüler oluşturan 50 ve üzeri yaştan insanların katıldığı yürüyüşte, dedeler ve nenenler ısınma hareketlerini konser ve oyun havaları eşliğinde yapıyor. Bu yıl 6 Mayıs'taki Hıdrellez Şenlikleri ile aynı anda gerçekleşecek olan yürüyüş için 50 ve üzeri herkes katılabilecek. Müsabakaya katılmak isteyenler sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kayıt formu ile Pursaklar Belediyesi, Tebessüm Çarşısı, Altınova Hizmet Binası, Dede Torun Evleri, Ayyıldız Hanımlar Lokali ve Saray Kültür Merkezi'nden başvuru yapabilecek.

Her yıl yapılan bu müsabakada hemşehrilerini bir araya getirmek, sporun, yürüyüşün ne kadar önemli olduğunu göstermek istediklerini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Bu yıl altıncısını düzenleyeceğimiz müsabakamıza tüm dede ve nenelerimizi bekliyoruz. Spor yapmak sağlıktır, sağlık da iyi bir yaşamın ön koşuludur.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber