Van'da terör operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Van ve 8 ilde PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 16 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'nın gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençliği'nin (DYG) kontrolünde faaliyet yürüttüğü belirtilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'ne (YÖDER) yönelik operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde, özel harekat polisinin de katılımıyla Van merkez ve Erciş ilçesi başta olmak üzere Ağrı, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Çanakkale, Kırıkkale, Hatay ve

Iğdır illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Van'dan 6, diğer illerden 10 toplam 16 öğrenci gözaltına alındı. Van'da gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, diğer illerde gözaltına alınanların da Van'a getirileceği belirtildi.

Van'daki bazı zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise; örgütsel doküman, harddisk, flash bellek, örgütsel içerikli fotoğraf ve dergilere el konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber