Müdür Yardımcılığı Sınavına Katılanlar Geçici Görev Yolluğu Alabilir
Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlara yönelik müdür yardımcılığı sınavı 26 Mart 2005 tarihinde yapılmıştır. Müdür yardımcılığı sınavına katılanların geçici görev yolluğu alması mümkündür. Bu konuya ilişkin Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol genel Müdürlüğünün 15.02.2005 tarih ve 004616 sayılı yazısını, 1 Mart 2005 tarihinde yayımlamıştık. Geçici görev yolluğunu almayan ve müdür yardımcılığı sınavını kazanan ziyaretçilerin bir dilekçeyle İl Müdürlüklerine başvurması yeterli olacaktır. Devamı için başlığa tıklayın.
"BUMKO:Geçiçi Görev Yolluğu Ödemesine İlişkin Yazı Sayı : B.07.0.PER.0.26/402-2-3/ Tarih:15.02.2005*004616 BÜTÇE VE MALI KONTROL GENEL MÜDÜRLÜGÜNE Bilindigi üzere, 02/07/2004 tarihli dagitimli yazimizla, Bakanligimiz Personeli Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeligi uyarinca memuriyet mahalli disinda açilan görevde yükselme sinavlarina, görevde yükselme egitimine katilmak için yapilacak ön eleme sinavlari ile ÖSYM veya MEBODEM'e Bakanligimizca yaptirilacak sinavlara ve görevde yükselme egitimine katilan personele, geçici görev yollugu ödenmesinin Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügünün 10/06/2004 tarih ve 11934 sayili yazisiyla mümkün görüldügü bildirilmisti. Bu defa, bazi Defterdarliklardan alinan yazilarda; söz konusu yazi gerekçe gösterilerek, Mesleki Egitim Kursu yazili sinavina katilanlara da harcirah ödenip ödenmeyecegi hususunda görüs bildirilmesi istenilmis olup, konu hakkinda uygulamaya esas olmak üzere Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügünden alinan 13/01/2004 tarih ve 715 sayili yazida; Bilindigi üzere, 6245 sayili Kanunun 18 inci maddesinin (a) bendinde, görevlerine ait mesleki ve sihhi yeterliliklerinin tespiti veya kurumlarinca görülecek lüzum üzerine imtihan için gönderilenlere, gidis ve dönüsleri için yol masrafi ve gündelik ile bu amaçla gönderildikleri yerde geçen sürenin en çok yedi günü için gündelik ödenecegi, 37 nci maddesinde ise mesleki bilgilerini artirmak amaciyla memuriyet mahalli disinda açilan kurs veya okullara gönderilenlere, bu Kanuna göre geçici görev gündeligi verilecegi hükme baglanmistir. Bu hükümlere göre, memuriyet mahalli disinda açilan görevde yükselme sinavlarina, görevde yükselme egitimine katilmak için yapilacak ön eleme sinavlari ile ÖSYM veya MEBODEM'e Bakanligimizca yaptirilacak sinavlara ve görevde yükselme egitimine katilan söz konusu personelin yani sira Mesleki Egitim Kursu yazili giris sinavina katilacak personele de seçici görev yollugu ödenmesi mümkün bulunmaktadir. denilmektedir. Bilgileri ile geregini arz ve rica ederim. " |
Bu açıklama gereğince memuriyet mahalli dışında açılan görevde yükselme veya görevde yükselme mahiyetindeki sınavlara katılan memurlara geçici görev yolluğu ödenmesi mümkündür.
Buna göre bu durumda olan memurların bir dilekçe ile idarelerine başvurmaları (yukarıda yer alan Maliye Bakanlığı yazısını ekleyerek) yeterli olacaktır.
Burada üç hususu açıklamak gerekmektedir.
1- Memuriyet mahalli dışı ne demektir? Daha önce büyükşehir belediyeleri özelinde hazırladığımız ve sonradan çözüme kavuşan harcırah sorunununda bu konuyu açıklamıştık. Buraya tıklayarak eski dosyada yer alan bilgiye bakabilirsiniz.
2-Dilekçe verirken neye dikkat etmek gerekmektedir? Müracaat şekli oldukça önemlidir. Zira yanlış başvuru halinde Uyarı cezası alabilirsiniz. Nasıl müracaat yapacağınızı öğrenmek için tıklayın.
3- Geçici görev yolluğu nasıl hesaplanır? Bu konuyu da daha önce sitemizde açıklamıştık. TODAİE özelinde yaptığımız açıklamayı görmek için tıklayın.