Türk Eğitim-Sen'den bir sendikaya ayrıcalık yapıldığı iddiası

Haber Giriş : 02 Haziran 2005 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Denizli Şubesi Mevzuat Sekreteri Sedat Serdaroğlu, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir sendikaya ayrıcalık yaptığını iddia etti.

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Mevzuat Sekreteri Sedat Serdaroğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde bir sendikanın etkinliklerinin duyrulduğunu belirterek, ayrıcalık yapıldığını iddia etti. Serdaroğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde bir sendikanın konferansı ile ilgili olarak tanıtım afişlerinin altında Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapıldığı yazılmış ancak üzeri okunabilir bir kalemle ile çizilmiştir. Böylece sendikalar arasında ayrım yapılarak iş barışı adeta dinamitlenmek istenmiştir. Oysa Milli Eğitim Müdürlüğü bütün sendikalara eşit uzaklıkta olmalıdır. Doğal olarak bu davranışlardan cesaret alan bazı sendikalar eğitim çalışanlarına siyasi iktidarla iş birliği içerisinde oldukları izlenimi vermektedir. Kendilerine üye olunması karşılığında çeşitli makam ve mevkileri vaat ettikleri, sonuç alamadıklarında da, baskı yaptıkları duyumları alıyoruz" dedi.

Ayrıca, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nde meydana gelen olumsuzlukların eğitim çalışanları içinde rahatsızlığa sebep olduğunu savunan Serdaroğlu, "Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde içlerinde şube müdürlüğü de dahil bazı makamlar vekaleten görevlendirmelerle idare edilmeye çalışmaktadır. Bazı açık kurum idarecilikleri ilan edilmeden yatay geçiş ile doldurulmaktadır. Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi olarak bu durumun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne olan güvenini zedelemiştir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber