Eğitim Sen yarın Türkiye'yi AİHM'e şikayet ediyor

Haber Giriş : 02 Haziran 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendikanın kapatılması davasına ilişkin olarak yarın, ihtiyati tedbir kararı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını bildirdi.

Dinçer, Eğitim-Sen'in kapatılması konusunda Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun verdiği kararın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10 ve 11. maddelerine aykırı olduğunu savunarak, ''Bu kararla yargıçlar sınıfta kalmıştır'' dedi.

Dava görülürken adil yargılama yapılmadığını da ileri süren Dinçer, ''Türkiye'nin demokratikleşmesine çelme takılmıştır. Bu hafta 9 ilde bölge mitingleri düzenleyerek örgütümüze sahip çıkacağız. 5 Haziran Pazar günü de Kadıköy İskele Meydanı'nda miting yapacağız'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Dinçer, bir soru üzerine, ''ihtiyati tedbir'' isteminin, AİHM'in konuya ilişkin vereceği karara kadar, iç hukuktaki yargılama sürecinin durdurulması amacı taşındığını söyledi.

Dinçer, sendika üyelerinin ayrı ayrı AİHM'de tazminat davası açması için de hukuki çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, ''Bu istediğimiz bir durum değil, ancak bir hakkın kullanılması için zorunlu bir süreç'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, gelecek yıl din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini cami ve mezarlıklarda uygulamalı olarak yaptırmayı planladığını ifade eden Alaaddin Dinçer, ''Bu karar bizim için sürpriz olmadı. Bu uygulama ile tüm ortaöğretim kurumlarının imam hatipleştirilmesi planlanmaktadır'' dedi.

Dinçer, bu konudaki müfredatın Tebliğler Dergisi'nde yayınlanmasının ardından konuyu yargıya taşımaya kararlı olduklarını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber