Polisten hayali ihracat yapan şebekeye darbe

Ankara polisinin hayali ihracat yapan şebekeye yönelik 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda 85 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yapılan çalışmalarda bazı firmaların düzenlemiş oldukları sahte fatura, banka dekontu gibi belgelerle herhangi bir mal alım satımı olmamasına rağmen varmış gibi göstererek hayali mal tedarik zinciri oluşturduklarını belirledi. Bu firmaların bazı gümrük kapılarından hayali ihracat yaparak devleti yüklü miktarda zarara uğrattıkları tespit edildi. Mali Büro dedektiflerinin yaptıkları çalışmalarda

zanlıların örgütlü bir şekilde kurdukları 80 ayrı şirket üzerinden hayali ihracat yaptıklarının tespit edilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara merkezli olmak üzere 20 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 85 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar, polis sorgularının tamamlanmasının ardından "TCK'nın 220. madde kapsamında suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyetleri çerçevesinde hayali ihracat yapmak, 5607 sayılı Kanuna muhalefet etmek, resmi ve özel belgede sahtecilik yapmak, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet vermek-almak, görevi kötüye kullanmak, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarını işledikleri iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber