Mobil eğitim mucizesi

Hindistan'daki öğrencilerin test başarıları yüzde 60 arttı, New Mexico'da anaokulu öğrencilerinin okuma oranı yüzde 93'e çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin FATİH projesi ile yer aldığı mobil eğitim, küresel ölçekte her geçen gün yaygınlaşırken başarı hikayeleri de gelmeye başladı.

AA muhabirinin GSMA (Küresel GSM Birliği) raporundan derlediği bilgilere göre, mobil eğitim, eğitim anlayışını kökten değiştiriyor, ülke sınırlarını ortadan kaldırıyor ve herkese eşit eğitim imkanları sağlıyor.

Raporda, teknoloji sayısında öğretmenlerin daha yaratıcı ve kişiselleştirilebilen eğitim ortamına kavuştuğu aynı zamanda öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra bilişim teknolojileri sektörüne de yeni ufuklar açıldığı bildirildi.

Bilgi teknolojilerine büyük ilgi gösteren Hindistan'da kırsal kesimdeki gelir düzeyi düşük ailelerin ilköğretimde okuyan çocukları için geliştirilen basit bir mobil uygulama sayesinde çocuklarda İngilizce öğreniminde yönelik testlerde sonuçlar yüzde 60 civarında arttı.

Öte yandan, ABD'nin New Mexico eyaletindeki öğretmenler, anaokulu düzeyindeki çocukların okuma konusunda gösterdikleri başarıyı ölçmek ve iletişim becerilerini geliştirmek için mobil cihazlardan faydalanıyor. İlk üç yıl içinde, okuma konusunda kendi yaş grupları için hedeflenen seviyeye ulaşan çocukların oranı yüzde 29'dan yüzde 93'e yükseldi.

Mobil eğitim sektörünün kendi hinterlandını yarattığı belirtilen raporda, elektronik kitaplar, eğitime yönelik yazılımlar ve platformlar buna örnek gösteriliyor. Rapora göre mobil eğitim cirosu 2020 yılında günümüze göre yaklaşık yüzde 50 artışla 70 milyar dolara yükselecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber