AES: Sütlerin bozulduğundan şüphelenen okul müdürleri tutanak tutmalı ve dağıtmamalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün tüm yurtta 7,5 milyon öğrenciye bedava dağıtılmaya başlayan sütler ilk günden 9 ilde toplu zehirlenme vakalarına neden oldu.

Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Cansel Güven yaptığı açıklamada, bedava süt kampanyasının gerekçesinin, maliyetinin, saklama-hijyen koşularının tartışmalı olduğunu belirtti.

Kendilerini arayan okulları müdürleri bulunduğunu ve bazı müdürlerin sütlerin bozulduğundan şüphelendiğini ancak talimat olarak sütleri dağıtmakla yükümlü bulunduklarını belirterek ne yapılması gerektiğini aktaran Güven şöyle dedi:

"Sendikamıza ulaşan çok sayıda öğretmen ve idarecimiz okullara teslim edilen henüz dağıtılmayan süt kolilerinin üretim tarihlerinin 5 gün ve daha eski olduğunu, bu sütleri muhafaza edecek serin ortamların bulunmadığını belirterek yeni zehirlenme vakalarından duydukları endişeyi dile getirmişlerdir. Sütleri dağıtmanın ya da dağıtmamamın neden olacağı idari sorumluluk hakkında hukuksal danışmanlık almak isteyen üyelerimize önerimiz şüpheli durumlarda süt dağıtımına ilişkin sorumluluğu bir üst makama havale edecek şekilde yazılı iletişime geçmeleri, tutanak tutmalarıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber