Huzrevinde güne Tai Chi ile başlıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri güne, Uzakdoğu sporu Tai Chi yaparak başlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tai Chi eğitmeni Isidora Miloşeviç tarafından huzurevi sakinlerine yönelik Tai Chi programı düzenlendi.

Eğitmen Miloşeviç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşlı insanları spora teşvik etmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Yaşlı insanların her türlü sporu yapamadıklarını belirten Miloşeviç, Tai Chi sporunun çok hafif ve hareketleri yavaş olan bir spor olduğunu ifade etti.

Bu sporla doğru nefes almayı öğrettiklerini, sporun akupunktur etkisi sağladığını söyleyen Miloşeviç, ''Tai Chi, Uzakdoğu kültüründe geleneksel bir yaşam biçimidir. Tai Chi hem bedeni hem ruhu çalıştırıyor. Huzurevinde 5 haftadır spor yapıyoruz ve herkes isteyerek spora katılıyor'' diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinden 72 yaşındaki Ali Aldak ise Tai Chi sporunun kendilerini tembellikten kurtardığı söyledi. Bu sporun sağlıklarını olumlu etkilediğini ifade eden Aldak, ''Oturmak bizim için iyi bir şey değil. Spor yapmak çok güzel, çok memnunum'' dedi.

70 yaşındaki Bekir Dinçer de bel fıtığı rahatsızlığının bulunduğunu, Tai Chi sporunun kendisini biraz rahatlattığını dile getirdi.

75 yaşındaki Cevdet Çiğmiş ise ''Sporun her türlüsünü çok seviyorum. Ama bu spor kaslarımı yumuşatıyor, nefesimi rahatlatıyor. Bu yaştan sonra bizim için bunlar önemli'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber