Otogar inşaatının süresi pazarlık ile 13 aya indi

Ünye'nin yıllardır beklediği otogar inşaatı için imzalar atıldı. Altın Ordu İnşaat firmasının aldığı ihalenin süresi 16 aydan, pazarlık usulü ile 13 aya indi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, Karadeniz'in incisi Ünye'ye yakışır projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Arpacıoğlu, "Ünyemizin, uzun yıllardır eksikliğini duyduğumuz ve Ünye'ye yakışır bir çalışma olsun diye beklenti içinde olduğumuz otogarın, gördüğünüz gibi küçük maketi burada. Bu işin finans problemi yoktur. Kaynağı hazırdır. Bunu ayrıca belirtmek isterim. Yapılan ihale neticesinde muhtelif firmalar ihalemize katıldı. Katılan firmalarla Altın Ordu İnşaat isimli firmamız, eski para ile 4 trilyon 395 milyar 721 milyona ihalemizi yapmaya hak kazandı. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu süreç başladı. İlgili kanuni prosedürler tamamlandı. Fen İşleri Müdürlüğümüzün yürüttüğü önemli projelerden bir tanesi olan otogarımızı alan Altın Ordu İnşaat firmamızın yetkilileri burada. Kağıt üzerinde 16 ay olan süre için biz daha kısa bir zaman isteyeceğiz.? şeklinde konuştu.

Altın Ordu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaymak ise Başkan Arpacıoğlu'nun, 16 aydan daha kısa zaman teklifine 14 ay olarak cevap verdi. Ancak Belediye Başkanı Arpacıoğlu'nun, 'Altın Ordu İnşaat firması başarısı ile bilinir. Biz daha az zamanda yapacağınızı umuyoruz.' cevabına, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kaymak, 13 ay olarak pazarlık usulü yapılan süreyi kısa tuttu.

Kaymak, ?Öncelikle estetiği ile görünüşü ile Ünyemize böyle güzel bir projeyi kazandırdığınız için ben başta size teşekkür etmek istiyorum. 13 ay süre içerisinde çalışmalarımızı bitirmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Hayırlı olsun.? dedi.

Ünye için hep ilkleri yapmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, şöyle devam etti: ?Ünye için yine bir ilke imza atmak için burada bir araya geldik. Ünye yeni otogarımızın ilk olduğunu iddia ediyoruz. Çünkü Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir projedir. Uzun mücadeleler, uzun uğraşlar sonucu teknik arkadaşlarımızın yapmış olduğu araştırmalar, çalışmalar sonucunda hazırlanmış olan bu projenin inşaatı için kağıt üzerinde 16 ay olan süreden pazarlık yaparak üç ay daha kısa bir zamanda yapılacağının sözünü ilgili firmadan aldık. Ben Altın Ordu İnşaat firmasına şimdiden hayırlı olmasını dilerken, 13 ay sonra teslim alma ümidiyle diyorum.? Yapılan sözlü pazarlığın ardından karşılıklı imzalar atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber