Sanat 'engel' tanımadı

Bir hastalık sonucu eleri yumruk şeklini alan Ömer Pala, fırçayı iki elinin arasınan sıkıştırıp yağlı boya tablolar yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaya Karakaya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ömer Pala, 3 yaşındayken geçirdiği bir hastalık sonucunda 2 elinin yumruk şeklini aldığını belirtti. Ellerini daha sonra kullanamadığını anlatan Pala, ilköğretim 5'inci sınıfa giderken yağlı boya tablolar yapmaya başladığını söyledi.

Yağlı boya tabloları, fırçayı iki elinin arasına sıkıştırarak yaptığını dile getiren Pala, 8'inci sınıfa geldiğinde tablolarını gören resim öğretmeninin yardımıyla bir resim kursuna yazıldığını ifade etti.

Pala, arkadaşlarıyla eski hükümet konağı binasında açtığı sergide 4 tablosunu sergiliyor.

Engelli olan herkesin yeteneğini sergilemesi gerektiğine vurgu yapan Pala, ''Engel diye bir şey yok. Biz engelleri aşmak için varız, engelleri tanımayız. Gördüğünüz gibi ben engel tanımıyorum, çok güzel eserlerim de var. Benim gibi olan arkadaşlarıma da son olarak şunu söylemek istiyorum. Yeteneklerini sergilesinler, bundan vazgeçmesinler. Ellerinden gelen bütün gayreti göstersinler'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber