Öğretmenin son dersi

Haber Giriş : 10 Haziran 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen Hamit Özsoy, şoför mahalline koşmasaydı, kazayı birkaç sıyrıkla atlatabilirdi.

Servis kazasında ölen öğretmenin öğrencileri için canını verdiği ortaya çıktı. Hamit öğretmen kalp krizi geçiren şoförün yerine geçerken hayatını kaybetti

Atafen Lisesi, öğrencilerini kurtarmaya çalışırken ölen Hamit öğretmene ağlıyor. Kocaeli Özel Atafen Lisesi öğrencilerini taşıyan servis otobüsünün şoförü Hasan Aytürk, Tüysüzler Mahallesi'nde yokuş aşağı inerken fenalaştı. Ardından otobüs ağaca çarptı. Fizik öğretmeni 55 yaşındaki Hamit Özsoy ile Hasan Aytürk öldü, yedi öğrenci de yaralandı.

Kaza sonrası 49 yaşındaki şoför Aytürk'ün kalp krizi sonucu öldüğü kesinleşti. Kazazede öğrencilerin anlatımına göre birkaç koltuk arkada oturan öğretmen Özsoy, Aytürk'ün direksiyona yığıldığını görür görmez şoför mahalline koştu. Ancak, sürücüyü yerinden kaldıramadığı için bu birkaç saniyelik zaman dilimi içinde frene basamadı ve otobüs ağaca çarptı. Özsoy, dün Atafen Lisesi'ni gözyaşlarına boğan törenin ardından Ketenciler Köyü'nde toprağa verildi.

Olay yerinde inceleme yapan uzmanlar, "Öğretmen şoför mahalline gitmeseydi arkadakiler gibi kazayı hafif şekilde atlatabilirdi. Ama araç ağaca çarpmak yerine yolun karşısına geçseydi daha büyük bir facia yaşanabilirdi" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber