SGK'daki şeflerden 666'ya 'Biz daha yoğun çalışıyoruz' tepkisi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saaddetin orhan

Düzenlemeye "eşit işe eşit ücret" hedefiyle başlandı ama sonuç daha çok "eşit unvana eşit ücret" şeklinde tezahür etti. Biliyoruz ki kamuda unvanları aynı olmasına rağmen katma değerleri çok farklı olan meslek grupları var. Bunun tersi de doğru. Yani unvanlar kurumdan kuruma farklılık gösterdiği halde yapılan işler benzeşebiliyor. Örneğin SGK'daki icra memurları Gelir İdaresi'ndeki gelir uzmanlarıyla benzer fonksiyonu icra ettikleri halde özlük hakları arasında uçurum bulunuyor.

Madem SGK'dan örnek verdik devam edelim. 75 milyona 7/24 hizmet üreten SGK'daki bir şef, iş yoğunluğu çok daha az olan başka bir kurumdaki şefle aynı ücreti alıyor. Niye? Çünkü 666 Sayılı KHK iş bazında değil de unvan bazında eşitleme yaptı.

Örnekleri çok da uzatmadan sadede gelirsek, kamuda eşit işe eşit ücret hedefi, bizzat Başbakan tarafından ortaya konulan bir hedef. 666 Sayılı KHK maalesef bunu gerçekleştiremedi. Eğer kamu çalışanına "sen ne kadar yoğun çalışırsan çalış, bu unvana bu kadar para" derseniz, kamu çalışanı da en az yıpranacağı yerleri/pozisyonları aramaya başlar. Hasılı unvanları gözettiği kadar performansı da gözeten ücret politikasına bir an önce geçmek zorundayız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber