Toyota Türkiye'nin 'Çevre Turu Aktivitesi' üçüncü yılını tamamladı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, Sakarya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Çevre Turu Aktivitesi'nin 3.yılı tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkokul beşinci sınıf öğrencilerini kapsayan aktiviteye ilk yıl Arifiye ilçesindeki ilköğretim okullarından 400 öğrenci, ikinci yıl ise Serdivan ilçesinden bin 200 öğrenci katılmıştı.

Çevre turu aktivitesi kapsamında bu yıl Erenler ilçesinden bin 33 öğrenci Toyota Türkiye'nin çevreci faaliyetlerinin yanı sıra üretim prosesini yakından tanıma fırsatı edindi. Başladığından bu yana 3 bine yakın öğrencinin katıldığı ve her birinin gönüllü çevreciler olmalarını hedefleyen projede öğrenciler, çevre bilincini geliştirici sunumlar izleyip, fabrikada kullanılan güneş enerjisi kullanımını yerinde inceledi.

Fabrikanın arıtma tesislerini ve üretim alanlarını keşfetme, tesis alanındaki biyolojik çeşitliliği gözlemleme ve atık ayrıştırma temalı bir oyuna katılarak, fabrikadan çıkan atıkları kullanmak suretiyle çeşitli projeler üretme fırsatını bulabilen her bir öğrenciye 'çevre gönüllüsü sertifikası' ve her gruba ise okullarında dikmeleri için çam fidanları verildi.

Üçüncü yılını tamamlayan Çevre Turu Aktivitesi'nin sonunda Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Toyota Türkiye Kurumsal Strateji Planlama Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Belgin'e çocukların çevre ile ilgili bilinçlenmelerine olan katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber