Bağış: Sanatta 'devlet baba' anlayışına son vermemiz gerekiyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, tiyatroların özelleştirilmesine atıfta bulunarak, sanatta 'devlet baba' anlayışına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağış, ?Sanatı asla ideolojiye hapsetme lüksümüz yoktur. Yaratıcılığı ideolojilerin sınırlı kalıpları içinde köreltmeye hakkımız yoktur. Sanatçılarımız özgüvenlerini kaybederlerse toplumun da özgüveni sarsılır.? dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışması'nda derece girenlere ödülleri verildi. Ödül törenine Bakan Egemen Bağış'ın yanı sıra, Orhan Gencebay, Meltem Cumbul gibi ünlü isimler de katıldı.

Ödül töreninde konuşma yapan Egemen Bağış, korsanla mücadele konusunda değerlendirmelerde bulundu. Başkalarının emeklerinin çalınmasının doğru olmadığını ifade eden Bağış, ?Bu iş hiç kimsenin şüphesi olmasın ki kul hakkıdır. Ha başkasının cebindeki bir miktar parayı almışsınız. Ha başkasının yıllarını verip edindiği emekleri ile ortaya koyduğu eserlerini kendisinden izin almadan yayınlamışsınız kullanmışsınız. Aslında bir fark yok. Bunu biraz da vicdanla ahlakla ilişkilendirmek gerekiyor. Bu iş sadece kanunlarla çözülecek bir mesele değil.? diye konuştu.

?SANATI İDEOLOJİYE HAPSEDEMEYİZ'

Tiyatroların özelleştirilmesine atıfta bulunan Bağış şöyle devam etti: ?Sanatı asla ideolojiye hapsetme lüksümüz yoktur. Yaratıcılığı ideolojilerin sınırlı kalıpları içinde köreltmeye hakkımız yoktur. Sanatçılarımız özgüvenlerini kaybederlerse toplumun da özgüveni sarsılır. Sanatta da devlet baba anlayışına son vermemiz gerekiyor. Sanatta da sanatçılarımızı yönlendiren teşvik eden devlet mutlaka olmalıdır. Ama sırtlarını dayayıp yaratıcı olmalarını engelleyecek zihniyete son vermemiz gerekir. Sanata destek vermek devletin bir görevi sanatı devletin kalıpları içinde köreltmesi devletin yapmaması gerekir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber