Şırnakta karne hediyesi olarak siyasi kitaplar dağıtıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak valisinden ilginç uygulama!

Şırnak'ta karne heyecanı yaşanan öğrenciler takdir ve teşekkür alınca valilik de onları ödüllendirdi. Ödülleri ise eğitim değil siyasi kitaplardı. Eğitim-Sen ise tepkili...

Şırnak'ta karne dağıtım töreninde teşekkür veya taktir belgesi alan lise öğrencilerine, hediye olarak PKK'nın önemli isimlerinden olan ve teslim olduktan sonra terör örgütü lideri Öcalan ile ters düşen Şemdin Sakık'ın "Apo" adlı kitabıyla, yine itirafçılık yasasından faydalanan Nejat Buldan'ın 'PKK'de Kadın Olmak' adlı kitapları verildi. Öğrenciler, neye uğradıklarını şaşırırken, veliler "Çocuklara ihtiyacı olan kitaplar neden dağıtılmıyor da bu tür siyasi kitaplar dağıtılıyor" diye tepki gösterdiler. Şırnak Çok Programlı Lisesi son sınıf öğrencilerinden Ebubekir Belge, hak ettiği teşekkür belgesinin karşılığı olarak kendisine verilen söz konusu kitaplar karşısında şaşırdığını ifade etti. Böyle bir hediye beklemediklerini söyleyen Belge, şunları söyledi:

"Madem kitap hediye edeceklerdi. Üniversite sınavına yönelik hazırlık kitapları verseydiler. Okulumuzda yaklaşık 300-400 tane dağıttılar. Okul müdürü bizzat kendi elleriyle verdi. Bu kitapların kim tarafından okula verildiğini bilmiyorum."

Eğitim Sen: 'Toplumsal gerginliği arttırır'

Özgür Politika gazetesinin haberine göre Eğitim Sen Şırnak Temsilcisi Nadir Algur da, öğrencilere sadece bilimsel ve öğretici kitapların verilebileceğine dikkat çekerek, "Bu tür kitapların dağıtılması kentte tepkilere yol açıp, toplumsal gerginliği arttırabilir" dedi. "Çocuklara toplumsal barışı hedefleyen kitaplar verilebilirdi" diyen Algur, "Bu kitapların dağıtılmasının amacının ise öğrencilerin siyasi fikirlerini ve bakış açılarını değiştirmek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Kitabı öğrencilere verdiği iddia edilen Şırnak İl Eğitim Müdürü Ömer Birlik ise, valiliğin öğrencilere kitap dağıttığını doğrularken, kitapların içeriğinin ne olduğu ve nasıl dağıtıldığı hakkında bilgilerinin olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber