Şehir Komuta Kontrol Merkezi'nin kameralarına yakalanan ilk suçlular polisler oldu.

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 06:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul polisinin suç ve suçlularla mücadelesinde önemli yer tutacak olan MOBESE'nin (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) ya da diğer adıyla Şehir Komuta Kontrol Merkezi'nin kameralarına yakalanan ilk suçlular polisler oldu.

Olay, yaklaşık 15 gün önce Mali Polis tarafından Bağcılar'da yurda kaçak sokulduğu tespit edilen sigara dolu kamyona el konulmasıyla ortaya çıktı. Sigaraları getirdiği tespit edilen 34 UHV 37 plakalı kamyonette yapılan aramada 3 bin 200 karton, kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigara yüklü kamyonet Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda muhafaza altına alındı.

Operasyonun ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Göreve çıkan 2 polis memuru, kamyonete girerek 2 karton sigara aldıktan sonra otomobillerine binip görevlerine devam ettiler. Bu durum, Vatan Caddesi'nde kurulan ve 17 Haziran'da hizmete girecek olan MOBESE sisteminin kameralarına yakalandı. MOBESE'deki görevlilerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine telsizle sigaraları alan ekipler uyarıldı. Şubeye dönen ekiplerden kamyonetten aldıkları sigaraları bırakmaları istendi. Neye uğradığını şaşıran polisler sigaraları yetkililere teslim etti. Üst düzey polis şefleri tarafından sert bir şekilde uyarılan polis memurlarının sigaraları numune için aldıklarını belirtmeleri üzerine haklarında işlem yapılmadığı bildirildi.

MOBESE kameralarına yakılan ikinci olay da yine polislerin başına geldi. İstanbul'daki bir İlçe Emniyet Müdürlüğü binası nezarethanesinde zanlıdan rüşvet aldığı kamera görüntülerine yansıyan bir polis memuru hakkında idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber