Şehit tıbbiyeliler dualar eşliğinde anıldı

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda 1915 yılı 18 Mayıs'ı 19 Mayıs'a bağlayan gece şehit düşen Tıbbiyeli öğrenciler için Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından bir anma programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sunuculuğunu Tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in yaptığı 'Tıbbiye'den Şehadete' programına Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in yanı sıra Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Sağlık Bakanlığı Bürokratları, Çanakkale protokolü ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Program öncesi UMKE ekipleri tarafından kurulan çadırda, 1915'deki savaş sırasında cephede kurulan sofrayı temsilen oluşturulan yer sofrasına oturan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve beraberindeki heyet çadırda bulgur pilavı, kavurma ve üzüm hoşafından oluşan yemeği yedi. Program, sağlık çalışanlarından oluşan koronun Çanakkale türkülerini seslendirmesi ile başladı. Bakan Akdağ ve Genel Başkan Memiş'in türkülere eşlik ettiği görüldü. Konserin ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Program sunucusu Ahmet Yenilmez'in Çanakkale Savaşları'na dair anlattığı hikayeler, salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

MEMİŞ: ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ

Şehit tıbbiyelilerin acısını bugün hala yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ?Onlar, okullarını, kalemlerini, kağıtlarını, derslerini bırakarak cepheye koştular. Bugün ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz.? dedi. Çanakkale Savaşları'nda önemli bir neslin kaybedildiğini belirten Memiş, ?O gün Çanakkale'de her vatan evladı gibi kendi hayatlarını hiçe sayıp vatanın bağımsızlığı için tıbbiyeli öğrenciler de şehit olmak için and içtiler.? dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise insana hizmet etmenin önemini vurgulayarak sağlık çalışanlarının bu hissiyatla görevlerini sürdürdüklerini belirtti. Hayatlarının baharında iyi bir gelecek vaad eden bir mesleğin mensuplarının şehadeti için Çanakkale'de bulunduklarını belirten Bakan Akdağ, "Türkiye bugün sağlıkta bir dünya modeli oldu. Kendi insanı ve dünyanın diğer ülkeleri açısından. Biz bunu işte burada şehit olan tıbbiyelilerin ruh dünyasından aldığımız aynı kararlılıkla yerine getiriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Allah'ın yarattığı en şerefli mahluk olan insana hizmet etmek kadar değerli bir şey yok. İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edenlerdir. Biz burada, hayatının baharında şehit olan bu mesleğin mensupları için toplandık. Onlara karşı vefa borcumuzu ifa etmenin yolu, bir gece onlar için buraya toplanmak değil. Bunu yapıyoruz, yapacağız, ama bunun yolu onlara layık olmaktan geçiyor. Bu kardeşlerimize binlerce rahmet diliyorum. Onlara layık nesiller olmayı cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Tıbbiyeliler, ülkenin bütün gençleri gibi, kendilerine ihtiyaç duyulduğu bir zamanda Çanakkale'ye koştu. Ve çok kısa bir süre içerisinde, hayatlarının baharında şehadet şerbetini içtiler. Bu sebeple, o yıllarda tıbbiyenin mezun vermediği bir dönem var.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan bir tiyatro oyunu sahnelendi. Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel de ?Çanakkale Destanı ve Tıbbiyeli Şehitler? başlığı altında savaşın detaylarını içeren anlatımlarını katılımcılarla paylaştı. Uğurluel'in anlatımlarını katılımcıların dikkatle dinledikleri gözlerden kaçmadı.

Tıbbiye'den Şehadete Anma Programı, Piyade Alayı Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim okunması ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber