Grev sendikaları birleştirdi

Toplu iş görüşmelerinde hükümetle anlaşmayan kamu sendikalarının düzenlediği iş bırakma eylemine binlerce memur katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu?Sen, KESK ve Birleşik Kamu?İş'in ortaklaşa gerçekleştirdiği eylem İnönü Caddesi'ndeki yürüyüşle başladı. Çakmak Caddesi'nde süren gösteride sendika üyeleri hükümet aleyhine slogan attı. Polisin üst düzey güvenlik tedbirleri aldığı protestoda kent merkezindeki trafik aksadı. Yol boyu vatandaşlar da alkışlarıyla memurlara destek verdi. Sıcaktan etkilenen hamile bir memur ise arkadaşlarının açtığı pankartın gölgesinde oturarak, dinlendi.

İnönü Parkı'nda son bulan programda konuşan Türkiye Kamu?Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, kamu görevlilerinin toplu sözleşme sürecinde hep toplumun hassasiyetlerini gözetleyip, gerginlikten kazındıklarını söyledi. İyi niyetlerine karşılık, memurların aleyhine yürütülen kampanyalarla kazanılmış haklarının ellerinden alınma gayretlerine maruz kaldıklarını savunan Köse,?Daha bir ay kadar önce ?yatırım paketi' adı altında sanayici ve işadamlarına 2 milyar TL'lik bir kaynak oluşturulurken, memur ve memur emeklileri 5 aydır zam almadan yaşamak zorunda kalmışlardır.? dedi.

Son bir yılda doğalgaza yüzde 33, elektriğe yüzde 22, benzine yüzde 23, mazota yüzde 24 zam geldiğini belirten Köse, bu şartlarda kamu görevlilerinin ve emeklilerin insan onuruna yaraşır bir hayat sürme şansı kalmadığını iddia etti.

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamuran Karaca ise insanca bir yaşamı hak eden herkes için grevde olduklarını vurguladı.

Karaca, ?Bugün burada yalnız değiliz. İşçiler, sağlık çalışanları, mimar ve mühendisler, öğrenciler, veliler, kadınlar olarak bir aradayız. Omuz omuzayız.? diye konuştu.

"Hükümetin dalga geçercesine 4,5 milyon kamu emekçisine ve emekliye 2012 yılı için önce yüzde 3+3, 2013 yılı için yüzde 2+3 maaş zammı teklif ettiğini" hatırlatan Karaca, ?Görüşmelerin son gününde hükümet 2012 teklifini yüzde 3,5 + 4, 2013 teklifini de yüzde 3+3 olarak yenilemiştir. Günde ancak bir simit parasına denk gelen, maaşlarımızda aylık olarak ortalama 45?50 TL artış öngören teklifleriyle kamu emekçilerine, emeklilere verdikleri değeri bir kez daha göstermişlerdir.? açıklamasını yaptı.

Konuşmalardan sonra kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber