Başbakan'a yazdığı mektupla sağlık güvencesi kazandı ameliyatta sağlığından oldu

Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak yardım isteyen ve kendisine sağlık güvencesi sağlanan Ercan Yiğit, İzmir'de 2009 yılında geçirdiği böbrek taşı ameliyatından sonra bağırsak düğümlenmesi yüzünden hayatını idame ettiremez duruma geldiğini iddia etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak yardım isteyen ve kendisine sağlık güvencesi sağlanan Ercan Yiğit, İzmir'de 2009 yılında geçirdiği böbrek taşı ameliyatından sonra bağırsak düğümlenmesi yüzünden hayatını idame ettiremez duruma geldiğini iddia etti. Yiğit, operasyonda ihmal olduğu gerekçesiyle durumu yargıya taşıdı. Hastane ise operasyonda ihmal yok açıklamasında bulundu.

İzmir'de 2005 yılından bu yana böbrek taşı rahatsızlığı yaşadığını ve maddi imkansızlıklar yüzünden tedavi olamadığını söyleyen 60 yaşındaki Ercan Yiğit'e ilk yardım eli Başbakan Erdoğan'dan geldi. 2006 yılında Başbakan Erdoğan'ı yazdığı mektupla durumundan haberdar ettiğini belirten Yiğit, ardından kendisine ilgili Kaymakamlık tarafından iş ve sağlık güvencesi sağlandığını söyledi. Hayatına sağlıklı bir sayfa açmaya hazırlandığını ancak bu kez de ameliyat sonrasında yaşadığı sıkıntılarla mücadele etmek durumunda kaldığını söyleyen Yiğit, 2006 yılında muayene amaçlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini taş kırma operasyonu için kendisinin Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkinin yapıldığını dile getirdi. Söz konusu operasyonun Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşmediğini belirten Yiğit, aradan geçen 3 yıl sonra 2009 yılında tekrar Tepecik Hastanesi'ne gitti ve böbrek taşı kırma ameliyatı oldu. Ameliyat sonrasında sağ böbreğinde meydana gelen şişliğin kendisine fıtık ve bağırsak düğümlenmesi gerekçesiyle oluştuğunun söylendiğini dile getiren Yiğit'e ikinci bir ameliyat tarihi verildiğini ancak bunun da felç risk taşıdığı gerekçesiyle kabul etmediğini ifade ederek yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

?2006 yılında Başbakan Erdoğan'a sağlık sorunlarıma ilişkin bir mektup yazarak yardım talebinde bulundum. Daha sonra mektuba cevap geldi. Bana gönderilen cevapta taleplerim ilgili makamlara iletilmiş diye yazıyordu. Sonra beni Kaymakamlık İş Kur'a götürdü ve yeşil kartım sağlandı. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nden de rahatsızlığıma bağlı alarak yüzde 40 oranında özürlü raporu çıkartıldı. Bu süreçten sonra ben 2009 yılında Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne muayene gittim ardından beni taş kırmaya Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Orada bu işlem olmadı. Ardından beni Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata aldılar ve bir baktım ki sağ böbreğimin olduğu kısım hamile kadınların karnı gibi. Sonra bana fıtık ve bağırsak düğümlenmesi var dediler ancak böyle bir sorunum hiç yoktu, yapılan tetkiklerle de ortaya çıkmadı bana ameliyattan sonra söylediler. İkinci kez ameliyat yapacağız dediler bunun da felç riski içerdiğini söyleyince kabul etmedim.?

?BAŞHEKİM ?HAKKINI ARA' DEDİ DOKTOR KENDİ İHMALİNE KORSE ÖNERDİ'

100 TL karşılında 20 metrekarelik bir depoda yaşamını sürdürmeye çalıştığını ve ameliyattan sonra yürümekte dahi zorluk çektiğini aktaran ve karnındaki anormal şişlik nedeniyle sağ bacak ve elinin kasıldığını bu yüzden de taksicilik yapamadığını belirten 20 yıllık şoför Yiğit, zor günler geçirdiğini söyleyerek, ?4 aylık 100 TL'lik kiramı bile veremiyorum. 12 yıldır eşimle ayrı yaşıyorum. Almanya'da yaşayan bir kızım var onunla da çeşitli sebepler yüzünden görüşmüyoruz. Ben ikinci ameliyat olsaydım ve felç kalsaydım bunun sorumluları bu doktorlar olacaktı. Ameliyatı yapan doktorla görüştüğüm zaman beni azarlayarak ?Ne yapacaksın amca, korse tak' diye çıkışıp duruyor. Başhekimle görüştüğüm zaman ise bana; 'Doğaldır git hakkını ara' söylemi ile karşılaştım. Ben de savcılığa gittim ve suç duyurusunda bulundum. Başbakan Erdoğan'a ve Sağlık Bakanlığı'na da durumu izah eden mektup gönderdim Keşke ameliyat olmasaydım. Bu duruma düşmezdim. Hastane beni yarım porsiyon bıraktı. Bu şişkinlik yüzünden kendimi hamile kadınlar gibi hissediyorum. Psikolojim bozuldu. Hep bol kıyafetler giyiyorum. Bu da yetmezmiş gibi çalışamıyorum. Ağrılarım yüzümden eğilemiyor, yürümek de dahi zorluk çekiyorum. Artık yargı akla karayı seçecek? dedi.

Öte yandan, hastane başhekim yardımcısı ise iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığı açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber